in , , ,

Non-conformiteit en vrijdenken nu beschouwd als een geestesziekte

Is non-conformisme en vrijdenken een psychische aandoening? Volgens de nieuwste aanwinst van de DSM-IV (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders), is het zeker. De handleiding identificeerd een nieuwe geestelijke ziekte genaamd “oppositioneel opstandige gedragsstoornis” of ODD. Gedefinieerd als een “voortdurend patroon van ongehoorzaam, vijandig en opstandig gedrag,” symptomen zijn gezag in twijfel trekken, negativiteit, opstandigheid, bekvechten, en snel geïrriteerd zijn.

De DSM-IV is de handleiding gebruikt door psychiaters om psychische aandoeningen te diagnosticeren en, met elke nieuwe editie, zijn er tal van nieuwe psychische aandoeningen. Zijn we steeds zieker? Wordt het steeds moeilijker om geestelijk gezond te zijn? Auteurs van de DSM-IV zeggen dat het is omdat ze beter in staat zijn om deze ziekten te identificeren vandaag. Critici rekenen dat het is omdat ze te veel vrije tijd omhanden hebben.

Nieuwe psychische aandoeningen geïdentificeerd door de DSM-IV zijn onder andere arrogantie, narcisme, bovengemiddelde creativiteit, cynisme, en antisociaal gedrag. In het verleden werden dit “persoonlijkheidskenmerken” genoemd, maar nu zijn ze ziekten. En er zijn behandelingen beschikbaar.

Dit alles is een symptoom van onze over-diagnose en overmedicatie cultuur. In de afgelopen 50 jaar, is de DSM-IV gegaan van 130 naar 357 psychische aandoeningen. Een meerderheid van deze ziekten teisteren kinderen.

Hoewel de handleiding een belangrijk diagnostisch hulpmiddel is voor de psychiatrische industrie, is het ook verantwoordelijk geweest voor sociale veranderingen. De stijging van het aantal ADHD patienten, bipolaire stoornis en bij kinderen is grotendeels het gevolg van de handleiding door middel van het identificeren van bepaalde gedragingen als symptomen. Een Washington Post artikel merkte op, dat als Mozart vandaag was geboren, hij zou worden gediagnosticeerd met ADHD en naar “onvruchtbare normaliteit.” worden behandeld.

Volgens de DSM-IV, zijn de diagnose richtlijnen voor het identificeren van een oppositioneel opstandige gedragsstoornis voor kinderen, maar volwassenen kunnen net zo makkelijk aan de ziekte lijden. Dit moet elke vrijdenkende Amerikaanse reden voor zorg te geven. De Sovjet-Unie gebruikte nieuwe “geestelijke ziekten” voor politieke onderdrukking. Mensen die niet het geloof van de Communistische Partij hadden aanvaard ontwikkelden een nieuw type van schizofrenie. Ze leden aan de waan van geloven dat communisme verkeerd was. Ze werden geïsoleerd, krachtig medicinaal en door middel van repressieve “therapie” gehersenspoeld om hen terug naar gezond verstand te brengen.

Wanneer de laatste editie van de DSM-IV was gepubliceerd, die de symptomen van verschillende geestesziekten bij kinderen moest identificeren, werd er een sprong in de diagnose en behandeling van kinderen gemeten. Sommige staten hebben wetten die het mogelijk maken voor de beschermende instanties om onder dwang medicijnen toe te dienen, en maken het zelfs een strafbaar misdrijf om medicatie te onthouden. Dit schetst een huiveringwekkend plaatje voor degenen onder ons die non-conformisten zijn. Hoewel de auteurs van het handboek claimen geen bijbedoelingen te hebben, maar gewoon betere diagnostische methoden, de etikettering van vrijzinnigheid en non-conformiteit als psychische aandoeningen heeft veel potentieel voor misbruik. Het kan gemakkelijk een wapen in het arsenaal van een repressieve staat worden.

https://www..com/watch?v=jIc-vVv59iE

Lees verder via World Unity.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

Dan Edmunds bedoelt dat na een of twee psychoses mensen niet hun hele leven antipsychotica hoeven te slikken. Dat is inderdaad waar, na twee psychoses slikte ik 20 jaar lang verschillende soorten antipsychotica en doe het nu 7 jaar zonder en voel me over het algemeen beter dan tijdens gebruik ervan.
Belangrijk is dat je goed slaapt. Zolang je goed blijft slapen kun je niet psychotisch worden toch?

-Caribbean Knight-
6 jaren geleden

zit iets in, na jarenlang amper te slapen (amphetamineverslaving) ben ik ook meerdere malen volledig psychotisch geworden, gelukkig kan ik ze nu controleren ook al neem ik nog steeds anti-psychotica… najah…

rene
6 jaren geleden

dit is weer een manier om meer geld te verdienen voor de pillen fabriek

Chris
6 jaren geleden

Het verbaasd mij niet,het lijkt hier het land der zotten.De maatschappij is verhard,er is weinig vreugde en liefde,veel starheid en veel haat en ongenoegen.Dat maakt niet vrolijk.
Denk ook vaak dat we als mens te ver verwijderd zijn van ons oerzijn,het verblijven in de natuur ,zelf verbouwen,productief zijn met je lichaamdat je geen pap meer kunt zeggen,goede voeding,weinig straling,uit wetenschappelijk onderzoek is toch gebleken dat we ver zijn verwijderd van dit natuurlijke wat toch de mens eigen is.
We rennen en vliegen,we wonen in blokken beton,de supermarkt geeft ons frankensteinvoedsel,er zijn regels,wetten,belastingbetalingen en vervolgens nog slaaf zijn van de social media,is dat dan de waarheid,het echte leven!?
Het is toch van geen wonder dat mensen hier ziek van worden of eruit willen breken!?
Dit is zo onnatuurlijk en nep,het lijkt op leven in een kooi en er niet meer uit kunnen.
Ja dan krimp je als mens of je bent slaaf of je verzet je,voor zover dat kan.
Ik denk dat het ook veel zieken creeerd,en altijd de wijzende vinger van de overheid.
Het is een logisch gevolg dat de mens hier niet meer tegen kan en zich verzet,of via een kwaal ,psychisch of lichamelijk.

Antwoord aan  Chris
6 jaren geleden

Volgens mij verpieterde je vroeger als je alleen thuis zat.
Kon je een boek gaan lezen, of wachten op de krant.
Waarom dacht je dat de jongens fluitend de eerste wereldoorlog in liepen? Niks te doen in ‘t dorp.
Sinds de dagen van de jagers verzamelaars is het niet zo interessant meer geweest op aarde.
Cartoon waarin een profeet belachelijk wordt gemaakt omdat hij niet kan jagen:
http://media.chicagomag.com//Chicago-Magazine/C-Notes/March-2013/Field-Museum-Cave-Paintings-of-Lascaux/Field%20Museum%206.jpg

Gaby
6 jaren geleden

Nu,hedendaags verpieteren we toch ook?We hebben alles maar ook niks.Verveling allom dus.Niks meer te doen,beetje zappen,hangen op de bank,eten uit de magnetron,even alles checken,kortom het gaat nergens over.Een brave burger zijn en braaf je centjes betalen.Misschien ooit fluitend de eerste wereldoorlog ingelopen,maar wel als psychisch zwaar belasten eruit gekomen en dit ook nog doorgegeven aan het nageslacht.Dus hoe vrij zijn we echt?

Antwoord aan  Gaby
6 jaren geleden

Van oudsher hebben de mensen hun zingevingsvraag opgelost met religieuze middelen. Die zijn zo zoetjes aan door de wetenschap overvleugeld, niemand gelooft nog in sprookjes en dat is goed. Zelf probeer ik mijn steentje bij te dragen aan de wiskunde, maar zelfs dan is het moeilijk er de zin van in te zien. Zolang het geen oorlog is is het leven makkelijk, zelfs als je er economisch een potje van maakt blijft de supermarkt iedereen nog voeden.
Een andere invulling van de zin van het leven is het brouwen van kinderen. Dat werkt, zie de vermoeide gezichten van de ouders, hun bakfietsjes gevuld met kroost op weg naar school of naar zwemles of naar oma. Zo worden de dagen gevuld.
Als je dat niet wilt, wat ga je doen? Werken aan jezelf? Een vrolijk, gelukkig en open mens worden, daar ligt ook een mooie taak!
Weg met die somberheid, pluk je dag, je kan alles doen wat je wilt!

Henny Vreeling
6 jaren geleden

De bedenkers van
zogn. nieuwe ziekten lijden zelf aan wanen! Wordt in een eventuele Orwelliaanse dictatuur gewoon gebruikt voor repressie van de bevolking!

Antwoord aan  Henny Vreeling
6 jaren geleden

Ja dat vind ik nou zo onnadenkend van die psychiaters, die categorie van de querulanten weer nieuw leven inblazen als “oppositioneel opstandige gedragsstoornis”.
Hebben ze er een speciale behandeling voor dan? Nee dus!
Of willen ze het zichzelf makkelijk maken door die types te labelen en vervolgens af te schepen? Scheelt wel in arbeidsvreugde in een tijd dat de spoeling allengs dunner wordt…

Hans
6 jaren geleden

De schrijver heeft kennelijk zijn huiswerk niet gedaan. ca 60 jaar geleden is begonnen met de DSM-1. In 2013 kwam versie 5 uit. versie 4 dateert van 1994. Het zgn ODD stamt dus uit de vorige eeuw.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Diagnostic_and_Statistical_Manual_of_Mental_Disorders

Manushya
6 jaren geleden

Herich Fromm, een van de grootste sociologen ooit, (overleden) zou, volgens deze nieuwe psychiatrische meter, gelijk opgenomen worden en vol met pillen gepropt. Door de jaren heen, hebben vele psychiaters en psychologen gezegd dat onze maatschappij zeer sociopatisch is en dat in order aan die maatschappij zich te passen moet je een bepaalde graad van mentale en emotionele sociopatisch gedrag aanvaarden. Volgens mij, des meer deze geaccepteerde sociopatisch gedrag wordt, door elke volgende generaties, geërfd des meer wordt de “moderne” mens egoïst, agressief, psychotisch etc… kortom hartstikke ziek en malfunctioning.

m1960
6 jaren geleden

Zolang anderen en jijzelf er niet onder te lijden hebben, ben je mijns inziens niet “ziek”. Ik weet ook niet wat de norm is om als “normaal” te boek te staan. Iedereen heeft altijd in meer of mindere mate “trekken van” . Daarmee ben je nog niet ziek. Heb je echt “last” van bepaalde trekken en je kan die (h)erkennen, dan kan je alleen “behandeld” worden als je een diagnose hebt. Oftewel, je hebt eerst een “label” nodig, voordat je “geholpen” kunt worden.(En dan nog kloppen niet alle labels die mensen krijgen!)

Slimme meter weigeren mag. Waarom dat een slimme keuze is

Je verwacht het niet: ‘Kristallen glazen Albert Heijn geen echt kristal’ (update met vonnis)