in , , ,

Slimme meter weigeren mag. Waarom dat een slimme keuze is

2373694533 d657bfc011 slimme meter1

Per 1 januari 2015 kunnen we van de netbeheerders verwachten dat ze massaal slimme meters aan elk huishouden in Nederland gaan aanbieden. Dit doen ze enerzijds om de consument inzicht te geven en daarmee besparingen en milieudoelstellingen te realiseren, anderzijds heeft de EU uitgesproken dat in 2020 80% van de huishoudens aangesloten moet zijn op een slimme meter. Dus we geven minder geld uit, sparen het milieu en werken alvast mee om EU doelstellingen te halen. Wie kan daar nou tegen zijn?

Onze verantwoordelijk bestuurders zeggen er in de officiële communicatie over dit ‘democratische’ besluit het volgende over:

”Een aantal burgers heeft aangegeven behoefte te hebben om in dit besluit meer duidelijkheid te verschaffen over de weigeroptie. Hiervoor wordt verwezen naar artikel 26ae, lid 11 van de Elektriciteitswet 1998 en artikel 13d, lid 10 van de Gaswet, waarin staat dat indien een op afstand uitleesbare meetinrichting door de netbeheerder ter beschikking wordt gesteld, een afnemer deze meetinrichting kan weigeren.”

Wees zelf slim: weiger de slimme meter, betaal je niets extra’s voor je stroom en laat niemand meekijken in je verbruik én in je huis!

PS;

Op http://wijvertrouwenslimmemetersniet.nl staan een aantal voorbeeldbrieven ter voorkoming van het plaatsen van ongewenste ‘slimme’meters of het laten verwijderen ervan.

Lees verder via PrivacyNieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
belastingdienst scr1

Belastingdienst is een ANBI instelling, dus vraag je geld terug!

26039056 f28399bc2e DSM IV e14193293259651

Non-conformiteit en vrijdenken nu beschouwd als een geestesziekte