in

Je verwacht het niet: ‘Kristallen glazen Albert Heijn geen echt kristal’ (update met vonnis)

Wat is een kristallen glas? Daarover zijn de meningen verdeeld als het gaat om de glazen van de Kristalzegelactie van Albert Heijn. Enkele klanten hebben geklaagd bij de Reclamecodecommissie. De glazen zouden te weinig lood bevatten en niet zwaar genoeg zijn om te spreken van kristal, schrijft de Volkskrant. De supermarkt zegt echter dat de glazen wel degelijk van kristal zijn.

Voor duurder kristal gaat het dan om 24 of 30 procent lood, maar er zijn goedkopere varianten, zoals kristallijnglas en sonoorglas. Daar zit maar 10 procent metaal in en dan niet per se lood, maar bijvoorbeeld ook zinkoxide, bariumoxide of kaliumoxide.

Albert Heijn laat weten dat de glazen meer dan tien procent metaal bevatten, maar kan niet zeggen welke. ‘Ze zijn glanzender dan gewoon glas’, zegt de woordvoerder van de supermarkt. Villeroy en Boch, die de glazen voor Albert Heijn heeft gemaakt, is duidelijker: het gaat om ‘nepkristal, zonder lood, dus eigenlijk gewoon glas’.

Lees verder via Wel.nl.

Update:

Supermarktketen Albert Heijn heeft ten onrechte in een reclame de suggestie gewerkt dat klanten konden sparen voor een hoge kwaliteit kristallen glazen. De reclamespot is daarom in strijd met de regels.
Dat stelt de Reclame Code Commissie in een uitspraak.

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Non-conformiteit en vrijdenken nu beschouwd als een geestesziekte

HOERA, we worden weer verstandig: Dalende trend van aantal contante betalingen onderbroken