in , ,

NPO-app begluurt tv kijkers in eigen huis via telefoon

2926431014 d1f17095bc tv privacy1

We moesten eerst een beetje grinniken over het berichtje in VK vorige maand: ‘NPO-app kan televisietoestel afluisteren’. Klonk een beetje als een Trouw-redacteur die in het doorgaans ook niet erg betrouwbare wetenschapskatern van de Azijnbode een verhaal over glurende smart TV’s verkeerd begrepen had.

Tuurlijk, de NPO is van nature een kneiter evil overheidsorgaan. Maar toch niet zó evil? Nou. Wel dus, zo blijkt uit antwoorden van TV-stas Dekker op Kamervragen.

Vraag: Klopt het dat de NPO-app vanaf deze week kan registreren welke programma’s worden bekeken en dat op basis daarvan reclames worden aangeboden? Antwoord van de staatssecretaris: “Het klopt dat de NPO-app kan registreren welke programma’s worden bekeken. De NPO-app herkent namelijk een technische code in het geluidssignaal van de programma’s op NPO 1, 2 en 3. Als er op televisie een commercial te zien is dan kan – als er afspraken met de adverteerder zijn gemaakt – op datzelfde moment op het second screen extra informatie of een zogenoemde call-to-action (“bestel hier”) worden weergegeven.”

Wat. De. Neuk? De Publieke Omroep gluurt dus vanuit uw broekzak mee op de flatscreen, om reclame beter door de strot van de kijker te kunnen drukken.

Lees verder via GeenStijl

 

Foto via Todd Huffman cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
15419678005 427fbc392c zorg demonstratie1

Samenlevingvreemde minister Schippers is trots op Nederlandse zorg

14479296285 624f11c25d privacy teeven1

Bewaarplicht én kentekenopslag illegaal, maar kabinet gaat ermee door