in

Nu zijn ook nog eens de asielzoekers boos: Demonstraties in azc’s

De hele wereld lijkt wel boos te zijn…

In een aantal asielzoekerscentra is onrust ontstaan onder de bewoners, omdat sommige asielzoekers binnen een paar maanden een vluchtelingenstatus krijgen terwijl anderen veel langer moeten wachten.

De snellere afhandeling van sommige verzoeken is het gevolg van nieuwe regelgeving.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid besloot de procedure aan te passen toen bleek dat 14.000 asielzaken niet op tijd behandeld werden door een tekort aan medewerkers.

Om de achterstanden voor 1 januari 2021 weg te werken, heeft de IND asielzaken in twee groepen gedeeld. Voor de groep van 14.000 asielzoekers die asiel heeft aangevraagd voor 1 april van dit jaar is een apart team opgericht, de Taskforce Dwangsommen.

Asielzoekers die na 1 april binnen zijn gearriveerd worden zoveel mogelijk binnen de termijn van 6 maanden behandeld.

“Voor asielzoekers die soms al tot anderhalf jaar wachten en van wie hun familie nog in het thuisland zit, is het vaak onbegrijpelijk”, zegt Vluchtelingenwerk Nederland.

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

4 Comments

Laat een reactie achter
  1. kijk eens goed naar die agressieve koppen… dat willen ze graag naar Nederland halen. Die zijn goed om de slappe knieën autochtone bevolking aan te pakken.
    Ik heb ooit eens ergens gelezen (begin van die asielwaanzin) dat ze gewoon worden uitgezocht op agressiviteit en dat er gevangenissen worden leeg gehaald in Afrika om ze hierheen te halen. Met andere woorden… ze halen alleen het SCUM van de wereld hier naartoe!

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Horen, zien en zwijgen

Kinderen ontvoerd en misbruikt in Nederland: degenen die weten, kunnen niet slapen