in

Trolollolol: Justitie wil dat vluchteling meebetaalt aan opvang azc

54e6dd444355a914ea898675c6203f78083edbed5159714b73267b 640 lol

Het ministerie van Justitie en Veiligheid wil vluchtelingen mee laten betalen aan hun langdurige opvang in een asielzoekerscentrum.

Het departement werkt aan een plan om het geld dat asielzoekers ontvangen ter compensatie voor het lange wachten in de opvang terug te halen.

CDA-Kamerlid Joba van den Berg vindt het logisch dat iemand een bijdrage levert, laat ze weten in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

“Daarbij moet je wel rekening houden met een bepaalde vermogensgrens. Als je daarboven zit, dan vind ik het normaal dat mensen een bijdrage leveren.”

‘Verschilt per casus’

Een vluchteling die boven een bepaalde vermogensgrens uitkomt, is “verplicht om een eigen bijdrage te betalen voor de opvang van hemzelf en zijn gezinsleden”, antwoordt het ministerie op vragen van NRC.

Voor alleenstaanden ligt die grens op 6.225 euro, voor een gezin is dat 12.450 euro.

Hoeveel euro asielzoekers af moeten staan aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers verschilt per “casus”, volgens een woordvoerder van Justitie.

De details van de regeling moeten worden uitgewerkt.

Lees verder bij de bron: wnl.tv

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Je verwacht het niet: Van 2,3 miljoen migranten met bsn weet Nederland niet waar ze zijn

eu leger

Europese president Ursula von der Leyen: dat EU-leger komt er gewoon!