in

Nationale Ombudsman: geef asielzoekers meer rechten, leefgeld, reiskostenvergoeding en huishoudelijke spullen

In een brief aan staatssecretaris Broekers-Knol van luidt de Nationale Ombudsman de noodklok. moeten van de Ombudsman meer rechten krijgen.

Zo moeten ze aanspraak kunnen maken op leefgeld en Nederlandse taallessen. Dat schrijft De Telegraaf.

Omdat de - en Naturalisatiedienst (IND) asielverzoeken traag afhandelt, leven veel asielzoekers volgens de ombudsman te lang in onzekerheid.

In sommige gevallen loopt de wachttijd op tot wel twee jaar. De levensstijl van asielzoekers zou in de tussentijd te ‘sober’ zijn, meldt de ombudsman.

Daarom moeten de asielzoekers recht krijgen op leefgeld, een vergoeding voor huishoudelijke spullen en in sommige gevallen een reiskostenvergoeding.

Ook wil de ombudsman dat asielzoekers recht krijgen op Nederlandse taallessen.

Nu worden asielzoekers wel gehuisvest en krijgen ze medische , maar ontvangen ze geen leefgeld van de .

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
scherpschutter1943
1 jaar geleden

Deze ombudsman is van god los. Hij wil met belastinggeld onze ondergang financieren. Weg met deze staatsgevaarlijke klootzak

Wereld is een grote puinhoop
1 jaar geleden

Deze ombudsman heeft niet veel begrepen van de wereld … en moet hoognodig zich grondig informeren over alles wat immigratie is ….

Het grote probleem is dat er decennia lang oorlogen in Afrika zijn gevochten door de grote banken en grote corporaties uit de VS en mindere mate EU. Die banken en corporaties vertegenwoordigen niet de EU burgers.
In plaats van Afrika te helpen hebben zij Afrika alleen maar verder gedestabiliseerd en leeggezogen door criminele leiders in Afrika te steunen. Na decennia oorlogen door Bush Sr, Bush jr, Clinton, Obama met gigantische schade is het daarom dat mensen uit Afrika vluchten naar de EU. Daar ligt de basis van alle problemen. De strijd die Trump voert tegen de Cabal lis precies die groepen die verantwoordelijk waren voor die oorlogen in onder andere Afrika.

Afrika is een extreem rijk continent met giga grondstoffen als olie …. Het Westen zegde na WWII toe Afrika te helpen opbouwen. Welnu: ze hebben het tegendeel gedaan ….
De Cabal was alleen in Afika om de de rijkdommen van Afrika te stelen door zittende regimes weg te bombarderen.

Kadaffi en Hoessein waren geen lievertjes, maar er was orde en welvaart in die landen.
Er was gratis onderwijs, gratis gezondheidszorg …. Het is de Cabal die verantwoordelijk is voor die situatie met Bish,

Dat probleem van Afrika los je niet op door mensen die naar de EU komen te pamperen. Deze mensen gaan nooit integreren. Het argument van de gelukzoeker is heel eenvoudig te gaan terughalen wat het westen in Afrika kapot heeft gemaakt. Zij stelen en verkrachten uit haat en minachting ….. De gelukzoeker verdedigt zijn standpunt dat hij recht heeft op die compensatie, maar feit is dat de westerling zelf slaaf is van banken en corporaties en zelf met moeite het hoofd boven water kan houden … Man en vrouw en kind moeten werken om een enigszins comfortabel leven te kunnen leiden waarvoor een gezin dag en nacht in touw is.

De ombudsman moet de feiten maar eens op rij zetten voor hij met adviezen komt aan de regering ….

EU van binnen uit gesloopt door massa immigratie
1 jaar geleden
Wilma
1 jaar geleden

En DAT noemt zich Nationale Ombudsman? Wat een vuile volksverrader. Hoeveel van de eigen bevolking leven onder het bestaansminimum maar daar hoor je ze niet over. Alles voor de mosliminvasie die onze ondergang wordt als we niet snel ingrijpen.

Hans van Straaten
1 jaar geleden

Echt, dit land is een puinhoop, ze zijn de weg compleet kwijt.

JMol
1 jaar geleden

Die ombudsman moeten ze kielhalen wat een stel randebielen vieze linkse ratte,Ik kan je wel verklappen als Nederland straks met de verkiezingen weer op dit tuig stemt is Nederland verdoemd dan is er niks meer over en maak dan je borst maar nat want.dan krijgt dat tuig dat hier naar toe komt de overhand en blijven ze hier naar toe komen.weet wel dat je in Roemenië en Bulgarije je naam 12x kunt veranderen voor een paar euro (Is op tv geweest )dus kun je 12 x een uitkering aanvragen hier wat al gebeurt, is al jaren aan de gang en de.pensioenen maar kelderen en mensen die een uitkering nodig hebben lijden daar onder,Dit gaat zo gruwelijk fout echt dit land is alleen nog te redden als het naar rechts gaat bijv.FVD of PVV

Rob De Jong
1 jaar geleden

ik word verdomme door de gemeente uit de voedselbank service gegooid omdat ik €1.87 teveel over blijk te houden , en dus met 50 euro leefgeld mijn eten moet kopen terwijl ik daarvoor bij de voedselbank ongeveer €70 aan boodschappen kreeg , en die vluchtelingen zie ik allemaal bij de voerbank aan sluiten krijgen alles , hebben nog recht op 15000 euries als t een beetje tegen zit, ik ben alles kwijt geraakt omdat mijn AOV verzekering niet uitkeerde , en dat schorem ( de goede daar gelaten) krijgt gewoon op voorhand alles , wat je het eigen volk onthoudt. fuck deze regering …maar PVV en FVD nee dat is kak tuig van de eerste orde , die liegen en bedriegen net als de VVD en zijn rovers

Fat AlDeal
Antwoord aan  Rob De Jong
1 jaar geleden

Het is niets rechts die dit zo in regelt maar de linkse rakkers die zich NIET durven uit te spreken dat de import moet ophouden.
Het is juist de niet linkse kant die dit soort wanbeleid meer zou willen terugdringen & zorgen dat het juist beter gaat met de Nederlander.
De linkse verzorgingsstaat zorgt er juist voor dat er geen huizen meer beschikbaar zijn, zorg onbetaalbaar is, alle Niet NL gasten voorrang hebben omdat die arme gasten uit arme landen hier hun geluk komen zoeken (& vervolgens door allerlei doorgedraaide Nederlandse “socio’s” helemaal gek worden gemaakt dat hier alles mag & kan).

RbB1
1 jaar geleden

Wanneer worden ze eens wakker dat ze Nederland voor die zwijnen open gooien.
Erdogan is levensgevaarlijk, ze moeten die Turkije ook uit de NAVO gooien en de dubbele paspoorten ongeldig verklaren. Diegenen die staatsgevaarlijk zijn terugsturen naar hun land. Nederland wees op je hoede voor deze 2e Hitler.

Vangils
1 jaar geleden

Nogmaals grenzen op op slot

H.j.Aelfers
1 jaar geleden

Jullie zijn van lotje getikt.

Wim
1 jaar geleden

Ombudsman, een criminele organisatie .
Is opgezet om fouten van overheid goed te praten .
Allemaal dwazen bezig met eigen belang .
Een drugsdealer bijstaan in een gevangenis in Venezuela.
Een ondernemer niet bijstaan in een geschil met gemeente.
Dat is namelijk te moeilijk als het om grotere bedragen gaat .
Sluiten die tent en hun werknemers de bijstand in .

‘Nederland gaat op termijn vluchtelingenkinderen(met baarden?) opnemen’

Erdogan in Brussel tegen aanhangers: “Jullie zijn mijn oren, ogen en WAPENS…”