in , ,

NZa: ‘Concrete zorgen over machtsconcentratie zorgverzekeraars’

De NZa is bezorgd over de machtsconcentratie onder . Machtige verzekeraars op een intransparante markt zijn aanleiding voor een onderzoek door de toezichthouder.

Het zijn geen makkelijke weken voor de zorgverzekeraars: middenin het drukke premieseizoen raakte branchevereniging Zorgverzekeraars verwikkeld in een rel omdat voorzitter André Rouvoet lid Chris Oomen op de vingers tikte vanwege zijn hem onwelgevallige mening. In dezelfde week kondigt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) aan haar aandacht naar de zorgverzekeringsmarkt te verleggen. De reden: de toezichthouder maakt zich zorgen over machtsconcentratie bij de zorgverzekeraars.

Dat zei de nieuwe NZa-directeur Maarten Ruijs vorige week in een speech. ‘Door de afschaffing van de ex-post verevening [waarmee verzekeraars achteraf een deel van hun negatieve resultaten op bepaalde risicogroepen vergoed kregen, EvA]  en de voorgenomen wijzigingen van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet, is de machtspositie van de versterkt,' aldus Ruijs.

Lees verder via Follow the Money.

 

Foto via Skley


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Landen liggen aan diggelen maar Europarlement kibbelt over luxe decadent kerstmenu

Griekenland wil loterij voor btw-betalers