in ,

Ohjee: Tesla’s autopiloot is niet veilig en kan zelfs het risico op ongelukken vergroten

6213133903 ff5fa06ed1 tesla

Uit nieuw onderzoek van Quality Control Systems Corporation (QCSC) is gebleken dat de Autosteer van mogelijk vaker ongelukken heeft gedaan in plaats van crashes te verminderen.

Volgens het rapport heeft de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), die in 2016 een onderzoek startte na een fatale Tesla-crash, de verstrekte gegevens verkeerd geïnterpreteerd. In die tijd stelde de NHTSA vast dat het systeem niet alleen veilig was, maar de ongevalscijfers zelfs met bijna 40 procent terugdeinsde.

“Na het verkrijgen van de voorheen geheime, onderliggende gegevens via een die was aangespannen onder de of Information Act tegen het Amerikaanse ministerie van Transport, ontdekten we dat de werkelijke kilometerstand op het moment dat het Autosteer-systeem werd geïnstalleerd, lijkt te zijn gemeld voor minder dan de helft van de voertuigen die NHTSA bestudeerd.”

“Voor voertuigen die wel duidelijke precieze metingen van de blootstellingsafstand hebben, zowel voor als na de installatie van de software, is de verandering in de ongevalsrisico's in verband met Autosteer tegengesteld aan die van NHTSA – als deze gegevens moeten worden geloofd,”  volgens het rapport.

QCSC vervolgde: “Voor de rest van de dataset negeerde NHTSA blootstellingsafstand die niet geclassificeerd kon worden als vóór of na de installatie van Autosteer.” Het wees erop dat het weglaten van deze informatie de NHTSA ertoe bracht om het aantal crashes dat sterk genoeg was om de airbag te gebruiken verkeerd te interpreteren.

Het onderzoek volgde op een dodelijke Model S-crash die plaatsvond in mei 2016 bij Gainesville, Florida. Het voertuig dat op de Autopilot werkte, trof een tractortrailer en doodde de Tesla-chauffeur bij het eerste dodelijke ongeval in zijn soort.

Tesla heeft al gereageerd op de nieuwe bevindingen, met het argument dat QCSC ook niet de volledige gegevens heeft weergegeven.

“En gegeven de dramatische toename van het aantal Tesla-voertuigen op de weg, vertegenwoordigt hun analyse vandaag ongeveer 0,5 [procent] van de totale kilometerstand die Tesla-voertuigen tot nu toe hebben afgelegd, en ongeveer 1 [procent] van het totale aantal kilometers dat Tesla-voertuigen hebben afgelegd tot nu toe afgereisd met Autopilot”, zei hij. “QCS [C]” analyse verwierp de gegevens van alle, behalve 5.714 voertuigen van de totale 43.781 voertuigen in de dataset die we in 2016 aan NHTSA hebben geleverd”,  vertelde de woordvoerder van Tesla aan nieuwswebsite Jalopnik.

Lees verder bij de bron: RT Business News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
voedselbank

Wederom heeft de Voedselbank een stevige groei doorgemaakt, in afgelopen jaar 6% klanten erbij

dna 1551867487

Politie heeft ineens tijd en haalt blokkeerfries uit huis voor gedwongen DNA afname