in , ,

Olieprijs daalt en daalt, maar automobilist profiteert nauwelijks door belasting en accijnzen

Ondanks alle onrust in de wereld, daalt de olieprijs al maanden. De benzineprijs daalt niet mee. Toch profiteert de consument.

Voor een vat ruwe Noordzeeolie betaalde je vrijdag 92 dollar. Een koopje vergeleken met half juni, toen zo'n zelfde vat Brent nog 115 dollar kostte. Dat lijkt opmerkelijk. In belangrijke olieproducerende regio's als het , Noord-Afrika en liepen de spanningen afgelopen maanden immers op.

Aan de Nederlandse pomp merken we amper iets van de dalende olieprijs. Die is afgelopen maanden vrij constant gebleven, zegt Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers, dat de brandstofprijzen van dat tot dag bijhoudt.

Tweederde van de benzineprijs en de helft van de dieselprijs bestaan uit accijns en belasting. Dat heeft een dempend effect: de brandstofprijzen dalen veel minder hard dan je op basis van de olieprijs zou verwachten, omdat de belastingdruk blijft.”

Ook de wisselkoers van de pakt in het nadeel uit van de automobilist.

Lees verder via Olieprijs daalt, maar automobilist profiteert nauwelijks.

 

Foto via blu-news.org


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Weeffout ov-chip kost reizigers ongemerkt veel geld

Patriotisme, wat is daar nou erg aan