in ,

Omstreden en experimentele mRNA vaccinatiemethode: HIV vaccin ontwikkeld, nu in testfase

RV144 Vials copy 1024x422 1

Als eerste slaagde het bedrijf Moderna er in om een HIV vaccin te ontwikkelen, mRNA-1644 . Dit met de ondertussen bekende mRNA techniek.

Volgens een nieuw bericht van het bedrijf op clinicaltrials.gov [1] zou Moderna al op 19 augustus kunnen beginnen met het testen van zijn experimentele mRNA HIV vaccin.

HIV vaccin op basis van mRNA

Clinicaltrials.gov is een Amerikaanse overheidswebsite, waarop aanvragen voor klinische proeven, dat wil zeggen: medische experimenten op proefpersonen worden ingediend.

Moderna wil 56 gezonde volwassenen zonder hiv als proefpersoon laten deelnemen om de veiligheid van het vaccin mRNA-1644 en de basale immuunrespons te testen. Dat wil zeggen, dat Moderna meet of het vaccin ook daadwerkelijk antistoffen tegen HIV in de proefpersonen opwekt.

Het vaccin is een samenwerking tussen Moderna, het International AIDS Vaccine Initiative (IAVI) en de Bill and Melinda Gates Foundation.

hiv vaccin, aids vaccin
Wetenschappers zoeken al tientallen jaren naar een AIDS vaccin, maar een HIV vaccin is erg lastig te vinden door het zeer snel muterende virus.

Het kandidaatvaccin, mRNA-1644, werkt volgens dezelfde mRNA methode als de zeer effectieve Covid-19-prik van Moderna. Met het vaccin van Pfizer-BioNTech de enige mRNA-vaccins die overal ter wereld zijn goedgekeurd.

De andere is het Covid-19-vaccin van Pfizer-BioNTech. Kritische noot is wel dat traditionele vaccins een wat bredere immuunreactie opwekken.

mRNA-vaccins maken HIV vaccin en nipah vaccin mogelijk

Voor Moderna kwam de covid-19 epidemie als een geschenk uit de hemel. Niet alleen verdient het bedrijf miljarden aan de covid prikken.

De ooit omstreden mRNA vaccinatiemethode is dankzij de massale uitrol van het Moderna en Pfizer vaccin in westerse landen nu mainstream geworden en als zodanig zit het bedrijf op een goudmijn.

Geen wonder dus Moderna nu inzet op drie andere ziekten, waaronder dus HIV.

De andere twee zijn …

Lees verder bij de bron: Visionair.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
people gathering on street during daytime

NOS, wat zeg je nu? Gevaccineerde net zo besmettelijk als niet gevaccineerde, Goh…

VVD Rutte keihard liegen e1459327525143

Coronavirus hoax in stand houden: motie over uitbreiden IC-capaciteit afgewezen door VVD, D66, CDA en ChristenUnie