in , ,

Omstreden Oud-Shell directeur Van der Meijden gaat scepter zwaaien over Nederlandse bodemschatten

10088082084 149e384f3b schaliegas1

Oud-Shell directeur Harry van der Meijden wordt de nieuwe inspecteur-generaal van Staatstoezicht op de Mijnen. Hij neemt in september van dit jaar het stokje over van Jan de Jong.

Dat vertrek van De Jong is niet geheel onomstreden. Zo zou hij volgens Dagblad van het Noorden onder druk gezet zijn te vertrekken omdat hij te kritisch was over het gaswinningsbesluit van Minister Henk Kamp (VVD, Economische Zaken) naar aanleiding van de aardbevingsproblemen in Groningen. Reden voor Groenlinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren om er Kamervragen over te stellen. Volgens SODM was er echter niets aan de hand en is De Jong op eigen verzoek met vervroegd pensioen.

Van der Meijden zal zijn oude werkgever veelvuldig tegenkomen, nu hij als secretaris-generaal het Groningen-dossier in handen krijgt. De Nam, die met de gasboringen in Groningen aardbevingen veroorzaakt, is immers een joint venture van Shell en Exxon Mobil. Van der Meijden zal zich daarnaast bezighouden met onderwerpen als schaliegas, aardwarmte en de aanleg van windparken op zee.

Met Van der Meijden (62) krijgt SODM, dat in opdracht werkt van het ministerie van Economische Zaken, een inspecteur generaal aan het roer met uitgebreide kennis van de ondergrond: hij studeerde in 1977 af als geoloog aan de Universiteit van Utrecht.

Na toezichthoudende rollen voor Shell in diverse landen in Azië, Australië en Nieuw Zeeland was hij vanaf 2001 directeur van het hoofdkantoor van Shell in Den Haag.

via Energeia Energienieuws.

Foto via Metro Centric cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
d84de1ad5494fd0bf3fe72e4 640 meeuwen1

VVD is meeuw liever kwijt dan rijk: ‘De meeuw moet je niet beschermen, maar bestrijden’

7581758386 b79ab13ce5 plasterk1

58 gemeenten beschuldigen minister Plasterk van Binnenlandse Zaken van onbehoorlijk bestuur