in , ,

Ondanks corona slopen we de zorg verder: Ziekenhuis Zutphen dreigt uitgekleed te worden

zorgverzekeraars doolhof

Opnieuw onrust in Berkelland over een ziekenhuis. Na alle commotie over het SKB in Winterswijk dreigt nu het Gelre Ziekenhuis in Zutphen uitgekleed te worden.

CDA en slaan alarm: leren we dan helemaal niets van ?

Over de toekomst van dat ziekenhuis is grote onzekerheid ontstaan. Geruchten over het uitkleden van afdelingen doen al weken de ronde.

De Zutphense wethouder ten Broeke is door Gelre ziekenhuizen benaderd voor een gesprek over een 'locatieprofileringstraject.'

Carla Icking laat namens Gelre ziekenhuizen in een weten dat gezocht wordt naar manieren om ‘de kwalitatief goed en betaalbaar te houden'. Dat hebben ze in de Achterhoek vaker gehoord.

CDA-fractievoorzitter Gerard Hilhorst: „Twee jaar terug dreigden in Zutphen de spoedeisende hulp en de afdeling verloskunde te verdwijnen, omdat Gelre ziekenhuizen de intensive care wilde afschalen. Daar is toen na protest uit Zutphen vanaf gezien. Voor een deel van onze inwoners uit de gemeente Berkelland is Zutphen het dichtstbijzijnde ziekenhuis. De wettelijke norm is dat een spoedeisendehulppost binnen 45 minuten te bereiken moet zijn. Voor inwoners uit het noordwestelijke deel van Berkelland zal de eventuele verdwijning van het Gelre Ziekenhuis in Zutphen ernstige gevolgen hebben.”

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Covid  Syringe Vaccination Virus  - Gajju_M / Pixabay

COVID-19 vaccins en bijwerkingen: Duitse gezondheidsautoriteit schrapt ernstige gevallen van lijst

yellow and black tissue roll

U bent gewaarschuwd: ‘Gevaccineerde 70-plussers sterven waarschijnlijk binnen 2 tot 3 jaar’