in ,

Ondernemers weer de dupe van extra belastingen door gemeenten

Gemeenten gebruiken de onroerendezaakbelasting (OZB) voor bedrijfspanden vaak als laatste redmiddel om de begroting sluitend te maken. Vooral gemeenten die het financieel zwaar hebben, verhogen hun tarieven in 2015 met meer dan de macronorm van 3 procent.

Dat blijkt uit het jaarlijkse lokale lasten onderzoek van Forum, het opinieblad van VNO-NCW. Forum onderzocht de elf grootste gemeenten en tien financieel zwakke gemeenten, met als uitschieter de gemeente Den Haag met een verhoging van 22 procent.

OZB als gatenvuller

Als gemeenten het lastig hebben, grijpen ze graag naar de OZB. Om dat aan te tonen, keek Forum naar tien gemeenten die het financieel zwaar hebben, waaronder Zandvoort, De Marne en Weststellingwerf. Ze kampen daarnaast met vergrijzing en gaan het daarom lastig krijgen als ze vanaf 1 januari meer zorgtaken moeten uitvoeren.

Deze gemeenten verhogen de OZB gemiddeld met maar liefst 5 procent. Blijkbaar kunnen gemeenten zich toch niet inhouden om de lokale lasten te verhogen als de nood aan de man is.

Lees verder via VNO-NCW Online.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2377146652 563f816352 bullshit1

De onzin in het nieuws: de economie vs de banen

62fc89cdcd51adf864c6add1 640 euro e14208728087851

Supersimpel filmpje: Hoe de staat geld naar bedrijven pompt