in , , , ,

Ongelooflijk: AIVD’er was werkzaam bij Huis voor Klokkenluiders

5637545283 fe50cf5720 AIVD1

Een medewerker van de AIVD was gedetacheerd bij het vorig jaar opgerichte Huis voor Klokkenluiders. De medewerker is vertrokken nadat bekend werd dat hij voor de inlichtingendienst werkte.

De man was werkzaam bij het Huis voor Klokkenluiders als juridisch medewerker.

Het Huis voor Klokkenluiders werd in juli 2016 opgericht als een zelfstandig bestuursorgaan. Het doel van de organisatie is om werknemers te helpen en te beschermen als zij misstanden willen melden.

Het Huis is wettelijk verplicht om de anonimiteit van klokkenluiders te beschermen. Er hebben zich in het eerste halfjaar van het bestaan 532 mensen gemeld voor advies. Dat is het dubbele van het aantal dat werd verwacht, blijkt uit het eerste jaarverslag.

In 15 procent van de gevallen ging het daadwerkelijk om een klokkenluiderszaak. Daarvan is sprake als de gemelde misstand ook een maatschappelijk belang had.

In 35 procent van de gevallen was nader onderzoek nodig, de rest van de melders werd doorverwezen naar andere instanties.

Alles bij de bron; Beveiliging

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9246392762 957beae10e CIA computer

Handig: Zo zie je of de CIA in je pc of Mac zit

stembiljet2 e1426516670412

De verkiezingen komen er weer aan, maar valt er wel wat te kiezen?