in

Ontevreden vluchtelingen in Italië gooien eten op straat en komen naar Nederland

Ongeveer veertig in Belluno, Italië, zijn ontevreden over hun verblijfplaats. Het eten bevalt ze niet en ze vervelen zich. “Ik wil hier niet de hele dag rondhangen”, laat een van hen weten. “Zo gauw mijn papieren in orde zijn vertrek ik. Bijvoorbeeld naar .”

Dit eten we niet

De asielzoekers klagen onder andere over het eten, meldt The Local. Ze weigeren nog langer de aangeboden pasta met tomatensaus, brood en eieren te eten en uit woede blokkeerden ze een straat met een houten bank. Ook smeten ze het eten samen met hun kleren op straat. Daarbij dreigden ze weg te lopen uit het asielzoekerscentrum. “Dit spul moeten we niet.” De woede van de asielzoekers kan rekenen op veel onbegrip van de Italiaanse kant. “Er zijn duizenden arme Italianen die niet eens één maaltijd per dag kunnen eten. Laat staan drie”, zegt een woordvoerder van de non-profitstichting Libero Sindicato di Polizia.

Naar Nederland

De asielzoekers zijn ook boos omdat de papieren rompslomp ze belet om iets zinnigs uit te voeren. Sam, een net iets meer vermogende vluchteling uit Gambia, betaalde 4000 dollar aan een illegale smokkelaar om in Italië te komen. Naar eigen zeggen zit hij de hele dag in de bus om rondjes te rijden door de stad. “Ik werk hier niet, omdat Italianen zelf ook zoeken. Als mijn documenten gereed zijn, wil ik ergens anders heen, bijvoorbeeld of Nederland.” Het is te hopen voor Sam dat hij wel houdt van het eten dat wij hem hier aanbieden, zoals hagelslag, kaas en haring.

Lees verder via Nieuws.nl.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Binnenkort ook bij u in de buurt, omgekeerde wereld: Duitse bank heft rente op spaargeld

CBR, Instructie en Monopoly