in , , ,

Onze Dijs ziet zonneschijn: Eurogroep twijfelt openlijk over lidmaatschap Grieken

13817589424 5685f10b75 dijsselbloem
De eurolanden betwijfelen of een Grieks faillissement nog voorkomen kan worden. Voor het eerst werd vandaag in de de optie van een ‘Plan B' voor genoemd: kapitaalrestricties, de mogelijke opmaat naar een vertrek uit de .

De Griekse minister van Financiën Varoufakis reageerde woedend en dreigde met serieuze economische gevolgen voor de andere eurolanden.
Hij werd vrijdagochtend gemangeld door zijn -collega's, die steeds wanhopiger en gefrustreerder raken over de onwil van Athene om te hervormen en bezuinigen. ‘We zijn ver en snel de verkeerde kant op gegaan. Ik zie niet hoe we nog een akkoord kunnen bereiken', zei de Duitse minister Schäuble. Hij werd daarin bijgevallen door Oostenrijk, , Luxemburg, Malta en Slovenië, zo blijkt uit een vertrouwelijk verslag van de vergadering van de financiënministers.

Het was de Sloveense minister Mramor die het taboe doorbrak om in de Eurogroep de toekomst van Griekenland in de eurozone aan de orde te stellen. ‘Ik denk dat we nu over een Plan B moeten praten, ik zie geen andere uitweg meer', zei Mramor. Hij kreeg steun van de Slowaakse minister Kazimir. Mramor gaf geen details over het Plan B maar volgens betrokken EU-ambtenaren gaat het om kapitaalrestricties voor Griekenland (om een bankrun tegen te gaan), de voorbode naar een Grexit als een akkoord met de internationale geldschieters uitblijft.

Bron:de Volkskrant

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3440983489 4ab067546f juliana e1429987923846

Koningin Juliana zei het al in haar troonrede van 1950: “Nederland is vol, vol, vol.”

2015 04 25 15 51 13.hillary clinton duister

Door-en-door corrupte Hillary Clinton ondanks schandalen en spoor van lijken straks toch president?