in

Verhulde berichtgeving op mainstream media: zoek zelf naar de feiten …

Soms denk ik welke nieuwssite zal ik nu eens bezoeken. Ik volg de mainstream media maar ook de alternatieve online media. Als kritisch columnist voel ik mij daartoe verplicht omdat het goed is om te weten hoe nieuwsfeiten door de media worden gebracht.

Berichten op de massa media worden nogal eens voorgekauwd om meningen een bepaalde richting in te duwen. Op de alternatieve media gebeurt dat ook, afhankelijk van de voorkeuren van de eigenaren.

Zowel op de mainstream als op de alternatieve media worden de actualiteiten niet altijd objectief gepresenteerd, zeker wanneer politieke bemoeienis mag worden verwacht. Dan kan het van waarde zijn om de bronnen van de nieuwsberichten te peilen.

(lees hier verder)

Tweedeling

Bij rampen en misdaadverslaggeving worden primetime eerst de harde feiten gebracht. Afhankelijk van het verdere verloop komen naast de feiten ook de meningen van deskundigen en bestuurders op tafel. Zo krijgt de berichtgeving over emotionele gebeurtenissen die een behoorlijke impact hebben op de samenleving vaak een politieke lading zoals momenteel is waar te nemen in de huidige gezondheidscrisis.

Een crisis waarover de meningen steeds meer verdeeld raken. De huidige coronacrisis versterkt de polarisering in de politiek en leidt tot tweedeling in de samenleving. De discussie via sociale media neemt heftige vormen aan en verstoort relaties binnen familie- en vriendenkringen. Wie had dit twee jaar geleden verwacht?

Waar is het debat?

Via twitter en telegram worden heftige berichten gedeeld van klokkenluiders uit de zorgsector over de hele wereld die vreemd genoeg alleen maar doordringen bij de alternatieve internetmedia. Daaronder zijn nogal wat berichten over bijwerkingen van de experimentele rMNA-vaccins die vreemd genoeg niet worden opgepikt door de mainstream media. Zeker niet aan de talkshowtafels bij onze omroepen waar het nog altijd halleluja is wat betreft de prikpraat in de Hugoshow.

We vergeten te makkelijk dat onze omroepen het vooral moeten hebben van shownieuws, spelletjes en de prietpraat van de “ons-kent-ons” BN’ers die het met elkaar gezellig maken aan de praattafels. De nieuwsuitzendingen van het NOS-journaal zijn tendentieus en eenzijdig.

Juist in de huidige polarisering mis ik het politieke debat waarbij alle argumenten van voor- en tegenstanders inzake het coronabeleid van de regering voorbij komen.

Verontruste data en statistieken

Zelf zoek ik naar de oorsprong van de feiten die je kunt vinden op de alternatieve onlinemedia en youtubekanalen. Het is een kwestie van begrijpend lezen en zoeken naar bronvermelding. Vervolgens met gezond verstand proberen te analyseren wat er nou werkelijk speelt.

Als je op die manier het wereldnieuws opvreet dan zie je enorme discrepantie tussen de mainstream media en online berichtgeving. Zo wordt het de volgzame burger moeilijk gemaakt om harde feiten te onderscheiden van verdraaide feiten.

Om die reden deel ik hier en hier een paar berichten die ik online bij de oorspronkelijke bron tegen kom en mij verontrusten. Wat ik constateer vergroot mijn wantrouwen t.o.v. de massa media. Waarom worden officiële cijfers over bijvoorbeeld (dodelijke) bijwerkingen van experimentele covid-19-vaccins niet becommentarieerd op de msm? Waarom loopt men achter op de feiten?

Waarom worden data en statistieken over toenemende oversterfte van officiële instanties niet bekend gemaakt onder het grote publiek. Veel mensen liggen massaal aan het infuus van Big Farma en geloven gedwee in de prikpraat van de mainstream propagandakanalen.

Schaapskooi

Ach ja, het is ook veel makkelijker om te vertrouwen in beleidsmakers dan zelf op zoek te gaan naar harde feiten. Dat kost wat tijd en enige inspanning. Als je dan tot andere gedachten komt dan stuit je op een ander keihard feit dat je wordt gestraft voor je mening als die indruist tegen de mainstreamgedachte.

Dan blijven deuren gesloten die voor anderen open gaan. Dan toch maar liever de oogkleppen op en gedwee in het gareel mee draven. Dat is toevallig ook de wens van Big Brother. Een controlemaatschappij waar brave burgers worden beloond voor goed gedrag. Ik wandel vaak over de Drentse hei en zie daar de schaapskudde aan het einde van de dag binnen komen in de schaapskooi.

Gedwee bij elkaar gedreven door de herdershonden weer terug naar de kooi waar water en voer klaar staan. Smullen maar, geen zorgen voor morgen. Ach, was ik maar een schaap…

Lees verder bij de bron: Columns van Gerrit Welbergen


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Onze ‘vijand’ Poetin: “Wat er nu in het Westen gebeurt, heeft Rusland al in 1917 meegemaakt”

Nu in de wereld gaande, straks Nederland: Mensen compleet buitengesloten omdat ze geen digitale ID of QR-vaxpas hadden