in , ,

Ook dat nog: Vier op de tien opgenomen ‘verwarde’ personen is buitenlands

verward 1567624279
ErikaWittlieb / Pixabay

Een paar opmerkelijke feitjes in dit Volkskrant-artikel van vandaag. “Een aanzienlijk deel – vier op de tien – van degenen aan wie een IBS (dwangopname, red.) wordt opgelegd in de tien grootste gemeenten, is in het buitenland geboren.”

Zet je dat af tegen de hoeveelheid Nederlanders (inclusief zij die hier geboren zijn maar wel buitenlandse ouders hebben), dan is dat echt belachelijk veel.

Het artikel richt zich specifiek op de tien grootste gemeenten. En wijst op de definitie van een ‘verward persoon', omdat zo iemand veel te snel als ‘psychotisch' wordt bestempeld.

Ruim 15 procent komt opnieuw terug voor een gedwongen opname, deels omdat er meestal geen rechterlijk bevel voor langdurige opname wordt gevraagd. Draaideurbeleid dus.

Het gaat dan om toeristen met een drugspsychose, ouderen met dementie, suïcidale personen en de typische ‘verwarde mannen' zoals we die van de media kennen.

En bij al die gevallen blijkt het dus in vier op de tien keer om een buitenlander te gaan. Sociaal isolement, trauma, etc. kunnen allemaal redenen zijn voor waarom het bij die groep zo veel voorkomt.

Zelfs de kunnen hier mentaal flink achteruitgaan.

De vraag is alleen ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
justitie 1563978186 e1567163579848

Minister Grapperhaus moet gewoon een boete en een strafblad krijgen

Nieuwe normaal: Gezin vlucht naar bungalowpark door terreur Marokkaanse jongeren na “verkeersruzie”