in

Op naar verplichting: Vertrouwen in veiligheid van vaccins neemt af naar 50%

Corona vaccin
Screenshot Twitter

De grote voorlichtingscampagne die het ministerie van Volksgezondheid dit jaar is gestart om mensen warm te maken voor een coronavaccin werpt nog geen vruchten af.

Geen van de hoofddoelen wordt gehaald. Sterker nog: het vertrouwen in de veiligheid van vaccins neemt juist af. Ook de vaccinatiebereidheid stijgt niet.

Dat blijkt uit een onderzoek naar het effect van de voorlichtingscampagne dat het ministerie zelf heeft laten uitvoeren.

Het belangrijkste doel van de campagne is om het draagvlak voor vaccinatie te vergroten en mensen te informeren over de veiligheid van de vaccins en het vaccinatiebeleid. Van enig succes op die fronten blijkt nog geen sprake.

Sinds halverwege januari gaat het bergafwaarts met het vertrouwen in het vaccinatieprogramma. Over de werking en de veiligheid zijn mensen sinds begin februari meer gaan twijfelen.

Het aandeel mensen dat veel vertrouwen heeft in de werking van de vaccins daalde juist van 60 procent naar ongeveer 50 procent.

Het aantal mensen dat nog niet zeker is, of zeker géén prik wil blijft ondanks de campagne ongeveer gelijk.

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
valse vlag terrorisme Matrix

Leider van Al-Qaeda werd beschermd door de CIA

5g trojan

Telecombedrijven: 5G kunt u krijgen, maar wij willen jouw data die via het netwerk verkopen