in

Leider van Al-Qaeda werd beschermd door de CIA

valse vlag terrorisme

Op 16 maart 2021 bracht Huthi TV-zender Al-Masirah de opname uit van een gesprek tussen de voormalige Jemenitische president Ali Abdullah Saleh en de toenmalige CIA-directeur George Tenet [ 1 ]. Men hoort hem aandringen op de onmiddellijke vrijlating van een gevoelige gevangene.

Volgens Huthi, adjunct-directeur van de inlichtingendienst Abdul Qader Al-Shami, was deze gevangene niemand minder dan Anwar Al-Awlaki – een Amerikaans staatsburger die een imam werd, nadat hij les had gegeven in het VK, voordat hij de charismatische leider van Al Qaeda in de Arabische wereld werd.

Hij werd door de FBI ervan beschuldigd de hoofdschuldige te zijn van de aanval op de USS Cole in oktober 2000. Hij werd op deze gronden gearresteerd en werd vervolgens snel vrijgelaten.

In 2006 werd hij opnieuw gearresteerd wegens zijn vermeende betrokkenheid bij de ontvoering van een Amerikaanse militaire attaché. Hij werd vervolgens ondervraagd door de FBI in Jemen en een tweede keer vrijgelaten.

Hij werd uiteindelijk op 30 september 2011 door de CIA geëlimineerd, na een verblijf bij de president van de politieke partij van de Moslimbroederschap, Al-Islah.

Volgens een document dat in 2013 door de FBI is vrijgegeven, heeft Anwar Al-Awlaki op verzoek van Judicial Watch onder FOIA naar verluidt drie vliegtuigtickets gekocht voor personen die ervan worden beschuldigd terroristen van 9/11 te zijn [ 2 ].

De FBI heeft echter geen gevolg gegeven aan deze aanleiding.

De exacte datum van het telefonische interview dat verband lijkt te houden met de eerste arrestatie van Anwar Al-Awlaki is onbekend.

In reactie op deze publicatie veroordeelde de Libanese secretaris-generaal van Hezbollah (dicht bij de Huthis), Sayyed Hassan Nasrallah, op 18 maart 2021 opnieuw de Amerikaanse geheime diensten als de handlers van de terroristische groeperingen van Al-Qaeda en Daesh.

Lees verder bij de bron: Voltairenet

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rechter 1551985920

Hoppa! Overheid Noorwegen aangeklaagd wegens misdaden tegen de menselijkheid

Corona vaccin

Op naar verplichting: Vertrouwen in veiligheid van vaccins neemt af naar 50%