in ,

Opstelten zegt: Jij als simpele burger moet uit je doppen kijken

Mensen moeten ondanks de soms dreigende taal van terroristen gewoon blijven doen wat ze altijd doen. Er is geen reden om bang te zijn. Maar iedereen moet wel, zoals altijd, ‘gewoon uit je doppen kijken’.

Die boodschap had minister Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en ) vandaag voorafgaande aan de ministerraad. ‘Iedereen moet gewoon normaal leven, normaal naar de dingen gaan die nodig zijn. Normaal naar de film gaan, naar het voetbal, naar de stad. Met de metro, met de bus, met de trein gaan.’ Zo gaat Opstelten zelf vanavond in Rotterdam met de metro naar een concert, samen met zijn vrouw, vertelde hij.

Extra alert

De veiligheidsdiensten nemen volgens de minister de maatregelen die nodig zijn. Ze zijn extra alert op de veiligheid in Nederland, omdat ons land militair gaat meedoen aan de internationale strijd tegen terreurbeweging (IS). Het verwacht dat Nederland door die deelname onder jihadisten een ‘verhoogd profiel’ krijgt, waardoor het risico op aanslagen in en tegen ons land zal toenemen.

Het dreigingsniveau voor een terreuraanslag is al tijden substantieel, het op een na hoogste niveau. Dat betekent dat de kans op een aanslag in Nederland reëel is, maar dat er geen concrete dreiging is. Volgens Opstelten is de Nederlandse deelname aan de strijd tegen IS noodzakelijk voor onze nationale veiligheid en het handhaven van de internationale rechtsorde.

Lees verder via VK.

 

Foto via BAMCorp


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mensonterende en lugubere plannen en wetten in de zorg!

Geheime tapes: toezichthouder VS buigt voor banken