in , , ,

Orbán: “Massamigratie wapen om EU-superstaat te creëren”

2016 09 14 13 53 54.hongarije orban migrantencrisis

In een speech aan de Hongaarse Diaspora Raad heeft de Hongaarse premier Viktor Orbán (Fidesz) zwaar uitgehaald naar wat hij de “Europese elites” noemt. Volgens hem gebruiken zij massamigratie om een postchristelijke en postnationale superstaat te creëren.

“Wat een natie van lijfeigenen doet, leidt zelden tot internationale conflicten, maar dit is niet het geval met een vrije natie”, zegt Orbán. Daarmee doelt hij op de recente diplomatieke conflicten tussen de Europese Unie en de Viségradlanden, waar Hongarije deel van uitmaakt, inzake het gedwongen opnemen van migranten.

 

“Verenigde Staten van Europa”

“Vandaag leven we in een wereld waar we moeten beschermen wat we hebben bereikt”, aldus de Hongaarse premier. Volgens hem ligt het “hoofdgevaar” voor de Europese verwezenlijkingen in het “debat tussen globalisten en natiestaten”.

“Europa heeft beslist te beginnen met een postchristelijk en een postnationaal tijdperk. In andere woorden, het voorziet een nieuw tijdperk waarin het beleid, gebaseerd op christelijke tradities en nationaal bewustzijn, zal vervangen door iets anders”, klinkt het. “Bij gebrek aan een betere benaming noemen we dit het beleid voor een ‘Verenigde Staten van Europa’”

“De politieke krachten, die als doel hebben een Verenigde Staten van Europa te creëren, hebben doelbewust massa’s mensen van andere culturen naar Europa gebracht […]. Dat komt door hun onderliggende attitude dat, in een Verenigde Staten van Europa, natiestaten en hun christelijke hoedanigheid eerder een nadeel dan een voordeel zijn”, zegt Orbán.

Orbán: “Dit is de enige logische verklaring waarom miljoenen mensen uit andere culturen naar Europa gebracht worden. Er moet een verklaring zijn waarom dit nu gebeurt. We kunnen dit niet als een toevalligheid beschouwen.” Volgens hem is het wel degelijk mogelijk de Europese buitengrenzen effectief te beschermen, zoals zijn grenshek bewijst.Volgens Orbán wijst het feit dat dit toch niet lukt er op dat daar simpelweg geen politieke wil voor is binnen de EU.

Verkiezingen 2018

Op het einde van zijn speech lijkt de Orbán naar de opkomende Hongaarse verkiezingen van 2018 te verwijzen. Zijn partij doet het voorlopig heel goed in de peilingen. Orbán:“Zullen wij onze verwezenlijkingen beschermen en Hongarije een niet-immigrantenland laten blijven, of zullen we de handdoek in de ring gooien en de dictaten van anderen aanvaarden?”

“Zullen we als vrij land terugvallen naar onderworpen land? Zullen we aanvaarden dat anderen ons veranderen naar hun voorkeuren, […] een immigrantenland dat niet voortbouwt op haar nationale cultuur en christelijke tradities, maar in de plaats daarvan daarmee wil breken?”, zo besluit de premier.

Lees ook eens verder bij de Bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
26

Rijkste 1% bezit nu meer dan helft van ’s werelds rijkdom

aardgasmethaan

Rechter: Besluit over gaswinning in Groningen moet opnieuw