in , ,

Overheid schiet tekort bij beschermen burgers tegen luchtvervuiling

4450444313 b16c4f2a7a luchtvervuiling1

Wetenschappers en artsen roepen regering ondubbelzinnig op tot actie: Experts: “Overheid schiet tekort bij beschermen burgers tegen luchtvervuiling”

Tijdens een bijeenkomst over de gezondheidseffecten van luchtkwaliteit in Amsterdam hebben artsen en wetenschappers de noodklok geluid over de staat van de luchtkwaliteit in Nederland. Professor Bert Brunekreef (Universiteit Utrecht /IRAS): “De Nederlandse overheid en de EU schieten tekort om burgers tegen luchtvervuiling te beschermen. Onderzoek is duidelijk: de huidige normen liggen te hoog en beschermen de gezondheid niet.”

Op de bijeenkomst, georganiseerd door stichting Schone Lucht voor Iedereen, Chiesi Pharmaceuticals, AMC en Lung Amsterdam, in het AMC in Amsterdam kwamen bijna 100 artsen, wetenschappers en andere experts bijeen om over de gevolgen van luchtkwaliteit voor de volksgezondheid te spreken.

De aanwezige artsen en wetenschappers luidden de noodklok over de huidige regelgeving op het gebied van luchtkwaliteit. Professor Bert Brunekreef: “De huidige norm voor fijn stof die wij in Nederland en Europa hanteren is 2,5 keer hoger dan wat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) toelaatbaar vindt, en ruim 2 maal hoger dan in de VS.

Lees verder via MedicalFacts.nl.

 

Foto via johan wieland cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4690593888 1e044c6944 stef blok1

Minister Blok wil de maximale huur nog afhankelijker maken van de gekte van de markt

8691333833 574b17f118 samsom1

Helaas blijft hij zelf door zwammen: Vertrouwelingen van Samsom vertrekken