in , ,

Bizar: Nederlandse lucht nog slechter dan aangenomen

Milieudefensie heeft een onderzoek laten doen naar de regels over de luchtkwaliteit, waaruit blijkt dat deze regels allesbehalve de volksgezondheid ten goede komen. Overigens is het al lang bekend dat de Nederlandse luchtkwaliteit tot de slechtste in de EU behoort.

Toevallig vanmorgen heeft tophypocriet Blokhuis, staatssecretaris Volksgezondheid, een oplichter van de ‘Christen’Unie, laten weten dat binnenkort de sigarettenprijs verder omhooggaat (een pakje sigaretten voor de belachelijke prijs van € 10,-). Daarmee doet Blokhuis de georganiseerde misdaad een groot plezier (ofwel hij lobbyt voor de maffia*) en laat hij het Nederlandse volk geloven dat het de regering er werkelijk om te doen is de volksgezondheid te verbeteren.

Het voorgaande, terwijl je buiten dag in dag uit wordt vergiftigd middels de slechte luchtkwaliteit (en de belachelijk slechte regulering op dat gebied…). Het aantal doden door de slechte luchtkwaliteit in ons land ligt rond de 18.000, ter vergelijking aan de gevolgen van langdurig roken overlijden jaarlijks 20.000 mensen. Voorts loopt een groot aantal kinderen long- en/of luchtwegklachten op door voornamelijk de uitstoot van autoverkeer.

Lees de volgende petitie van Milieudefensie en teken ajb ook voor een schone lucht, geeft het door! (schone lucht, me dunkt een mensenrecht)

Nederlandse lucht is schokkend ongezond

Logo Milieudefensie

Luchtvervuiling: en jij maar denken dat je beschermd bent

Let op: ongezonde lucht

Nederland heeft fopnormen voor luchtkwaliteit

Je ziet het niet, maar je ademt elke dag giftige stoffen in. Logisch dus, dat er regels zijn voor luchtkwaliteit. Maar die regels beschermen je helaas minder goed dan je denkt. Daarom maken wij ons hard voor betere regels en duurzame oplossingen.

Teken de petitie voor recht op gezonde lucht

REGELS VOOR LUCHTKWALITEIT KLOPPEN VAN GEEN KANT

Wij hebben onderzoek laten doen naar de wettelijke regels voor luchtkwaliteit. Wat blijkt? De regels beschermen onze gezondheid te weinig. We worden veel vaker ziek door giftige stoffen die we inademen op straat en in het drukke verkeer dan door andere vervuiling. Sterker: jaarlijks overlijden 12.000 mensen door de ongezonde lucht.

Wil je meer weten over het onderzoek?

De overheid zet onze gezondheid op het spel

Stel je wil de bus nemen. Maar voordat je instapt zie je een waarschuwingsbord waarop staat dat 1 op de 720 buspassagiers zal overlijden. Zou jij instappen? Waarschijnlijk niet. De overheid vindt datzelfde risico op overlijden door het inademen van de giftige stof stikstofdioxide, geen probleem. Onbegrijpelijk.

IEDEREEN HEEFT RECHT OP GEZONDE LUCHT

We willen dat de overheid zo snel mogelijk zorgt voor gezonde lucht. Hoe? Door meer ruimte te geven aan duurzaam verkeer, zoals fietsen, wandelen, schoon ov en elektrische deelauto’s. Als duurzaam verkeer beschikbaar is voor iedereen, worden onze steden gezonder, veiliger en leefbaarder. Help je mee?

Teken de petitie voor recht op gezonde lucht

Wil je meer weten?

 

* De georganiseerde misdaad profiteert van elke verhoging van de sigarettenprijs, daar ze dan een nog grotere vraag krijgen naar illegaal ingevoerde tabak, die uiteraard veel goedkoper is….

De laatste jaren is dan ook gebleken dat het aantal rokers helemaal niet afneemt door de verhoging van de tabaksprijs, hoe hard figuren als hare VVD kwaadaardigheid Schippers (voormalig minister Volksgezondheid) en Blokhuis hun leugens ook uitventen dat een prijsverhoging wel werkt tegen het roken………

PS: let wel >> Milieudefensie spreekt over fijnstof PM10 en PM2,5, echter PM2,5 wordt normaal gesproken aangeduid als ultrafijnstof en is nog veel gevaarlijker dan fijnstof PM10, ultrafijnstof  werkt als asbest in de longen en veroorzaakt op den duur longkanker……..

Lees ook eens verder bij de bron: De Azijnpisser


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kabinet Rutte gaat de EU-verkiezingen alvast manipuleren

Onrust in Tweede Kamer: kunnen we migratiepact met gerust hart tekenen?