in

Helaas blijft hij zelf door zwammen: Vertrouwelingen van Samsom vertrekken

Een aantal naaste medewerkers van -leider Diederik Samsom vertrekt, een half jaar voor cruciale . Het gaat om zijn binnenste ring van intimi tijdens de verkiezingscampagne van 2012: ‘team-Samsom’.

Van de vier oorspronkelijke leden van ‘team-Samsom’ is er straks nog maar eentje over: Lianne Raap, de ‘dossiervreter’ van het stel die al sinds Wouter Bos opeenvolgende PvdA-leiders diende en de afgelopen anderhalf jaar voor vicepremier Lodewijk Asscher werkte. De andere drie vertrekken – of zijn inmiddels vertrokken.

Saar van Bueren, Samsoms woordvoerder en belangrijkste sparring partner, zal binnenkort Den Haag verruilen voor Brussel: ze gaat werken in het van aanstaand eurocommissaris Frans Timmermans. Hayte de Jong, een andere medewerker die de laatste tijd functioneerde als liaision met het kabinet, vertrekt naar het bedrijfsleven. Al eerder dit jaar ging Simon den Haak, Samsoms politiek secretaris, weg om een eigen adviesbureau te beginnen.

Lees verder via nrc.nl.

 

Foto via Partij van de Arbeid (PvdA)


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

Wat hier gebeurd is het summum van het politieke bedrijf. Heel opportunistisch staan mensen naast je als het allemaal berg opwaarts gaat maar wanneer het naar beneden gaat, verlaten vaak de meest onbetrouwbaren het schip. Om het even welke reden ze daarbij natuurlijk voor zichzelf en anderen bedenken.

Drie zaken spelen hier een rol van essentie.

1. Betrouwbaarheid, inzicht en competentie
Je ziet het veel vaker in het politieke bedrijf, mensen die kwelen bepaalde competenties bezitten, en dan op plekken komen waar men absoluut geen kennis van zaken heeft. Dit kosten u en mij als belastingbetaler vele miljarden per jaar.

2. Ego voor dienst
Als iemand roept,” Ik doe dit niet voor mijzelf maar voor jullie….”, in dit veld, op steeds hoger niveau, dan weet je dat je daar voor minstens 95% aan moet twijfelen. Zij doen dit niet voor u of mij, zij doen dit louter voor zichzelf.

3. Macht maakt blind
Het is een wetmatigheid waar je steeds hoger mee te maken krijgt. Steeds dover en blinder voor de reraliteit van en voor diegenen die jij ten dienste zou moeten staan. Je hebt namelijk een verplichting aangegaan oop het moment dat heel veel mensen hun vertrouwen, door stemmen, in jou hebben gelegd.

Hou je geen vinger aan de pols, denkend dat, om in dit geval met Samsoms eigen woorden te spreken…. .. de mensen hebben mij mandaat gegeven om….’ dingen te doen die volkomen anders zijn dan waarvoor je ook alweer was gekozen, dan krijg je dit.

Het kan werkelijk zo eenvoudig zijn. Het heeft alles te maken met Betrouwbaarheid, Competentie, Visie en Leiderschap. Misschien dat Samsom ergens heel erg goed in is, maar duidelijk is dat dit niet geld voor acteren in het politieke bedrijf. Hij is wat dit betreft, absoluut de enige niet.

RC

Overheid schiet tekort bij beschermen burgers tegen luchtvervuiling

Nederland is verloederd onder de kabinetten van Lubbers, Kok, Balkenende en nu Rutte