in ,

‘Overheid weigerde slachtoffers van toeslagenschandaal jarenlang gratis rechtsbijstand’

Dat zegt Reinier Feiner, voorzitter van de Vereniging Sociale Advocatuur Nederland (VSAN) tegen RTL Nieuws.

De vereniging deed onlangs een oproep om melding te maken van gevallen waarin rechtshulp tegen de Belastingdienst werd geweigerd. Die meldingen stromen binnen, zegt Feiner.

De gedupeerden hadden volgens hem ‘geen schijn van kans’ tegen de .

In het toeslagenschandaal werden ruim 26 duizend burgers van 2009 tot zeker 2019 ten onrechte verdacht van met de toeslag voor kinderopvang. De Belastingdienst, verantwoordelijk voor de van de toeslag, eiste het geld terug van de ouders.

Die moesten duizenden en soms tienduizenden ’s dokken en bleven met soms enorme schulden achter.

Sommige ouders wendden zich tot het Juridisch Loket, dat met van de overheid gratis juridisch advies geeft. In complexe gevallen verwijst het loket door naar een advocaat.

Mensen met een laag inkomen die zich geen betaalde advocaat kunnen veroorloven kunnen vragen om ‘gesubsidieerde rechtsbijstand’ of ‘een toevoeging’. De advocaat regelt de aanvraag. De Raad voor Rechtsbijstand beslist of iemand recht heeft op de toevoeging.

In het geval van gedupeerden van de toeslagenaffaire werd die gesubsidieerde rechtsbijstand geweigerd. Het idee was dat ….

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

1500 positieve coronatests nader onderzocht: ‘Het waren griepgevallen. We worden opzettelijk misleid’

De val van de regering Rutte en zijn terugkeer als corona-tsaar