in , ,

Pampers en Huggies komen met “slimme” luiers ondanks gezondheidswaarschuwingen, privacy- en beveiligingsproblemen

luier 1563686733
Kaz / Pixabay

Activist Post

 berichtte in mei over de Smart Diapers van Huggies . Nu heeft Proctor & Gamble aangekondigd dat ze in de herfst hun eigen “slimme” luiers zullen gaan verkopen . In tegenstelling tot de Huggies-lijn, zullen hun luiers alleen plas volgen (geen poep), maar ze zullen ook de slaappatronen van baby’s volgen.

De Lumi by Pampers-lijn, die volgens Pampers een wachtlijst heeft voor de lancering in de VS, bevat een activiteitssensor die zich vastzet aan een “landing” op de voorkant van de luier van een baby. Het wordt geleverd met een babyfoon en een 10-daagse voorraad luiers.

De sensor werkt met een bijbehorende app om het plasje van het kind te loggen en patronen te identificeren. Extra pakketten Lumi van Pamper-luiers worden apart verkocht. De prijzen zijn nog niet definitief.

Ouders die de Lumi-luiers gebruiken, hoeven zich in theorie geen zorgen te maken om dat te controleren omdat ze smartphone-meldingen krijgen. De app geeft een van de drie luierstatussen weer: droog, nat, erg nat.

Zoals alles wat ‘slim’ is, zijn er zorgen over privacy en beveiliging. Sommige experts zeggen ook dat deze luiers meer kwaad dan goed kunnen veroorzaken. Nee sht, Sherlock:

  1. De American Academy of Pediatrics (AAP) en andere gezondheidsexperts geven al vele jaren waarschuwingen over de blootstelling van kinderen aan mobiele telefoons en draadloze straling .
  2. Eerder dit jaar tekenden 250 wetenschappers een petitie die waarschuwt voor tal van apparaten die radiofrequentie (RF) straling uitzenden (gebruikt in WiFi en Bluetooth)
  3. Geen veilig niveau van draadloze blootstelling aan straling dat is vastgesteld voor kinderen of zwangere vrouwen.

“Smart” Luiers zijn ook een grote bron van “ Surveillance Kapitalisme ” voor elk bedrijf die besluit om klantgegevens te verkopen aan 3 rd partijen.

Iedereen die denkt dat “slimme” luiers ruiken als een wettig probleem, heeft het geld goed. Helaas zijn baby’s met dwaze tech-gekke ouders intussen weerloos.

Lees verder bij de bron: activistpost

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
paradijs 1563602803

CBS: Nederland is paradijs op aarde! ‘Verdere stijging tevredenheid en geluk nauwelijks mogelijk’

brexit titanic e1548855465509 0

De nieuwe EU is nog gekker dan de oude EU