in ,

Parijs In Vlammen – En weer zwijgt de MSM…

Voor het geval dat je het nog niet gehoord hebt, de voorsteden van Parijs staan in brand de afgelopen paar dagen, en nu verspreiden de rellen en plunderingen zich naar Parijs zelf:

“Traan-gas werd gebruikt door de politie bij rellen die zijn ontstaan in de buitenwijken en nu verspreidend naar de Franse hoofdstad rond het Metro Barbes station, dicht bij de Gare du Nord.

Het volgt op de vermeende verkrachting van een jonge zwarte man, alleen bekend als Theo, door de Franse politie.

Demonstranten begonnen brand te stichten en gooiden ramen in, terwijl er meldingen waren van oproerpolitie die werd aangevallen door winkel plunderaars.

President François Hollande, die Theo heeft bezocht, heeft een opgeroepen tot kalmte.

“De socialistische president François Hollande “heeft opgeroepen tot kalmte.” Zoals eerder opgemerkt, schommelde de draagkracht onder het volk voor Hollande rond de 4 procent afgelopen najaar.

 

 

 

 

is verwijderd

 

Lees de rest verder bij de Bron: World Unity

Verzet tegen politie houdt aan

Afgelopen nacht zijn er weer confrontaties geweest tussen opstandige bewoners van de wijk Bobigny (Seine-Saint-Denis) ten noorden van Parijs, en de politie. De protesten zijn opgelaaid sinds een incident twee weken geleden waarbij zwarte man door de politie werd aangehouden voor identiteitscontrole en daarbij zwaar werd mishandeld. Sindsdien eisen medebewoners ‘Justice pour Theo’.

Zie voor achtergrond een eerder bericht over deze zaak op globalinfo.nl

Nadat bekend raakte dat Theo bij zijn aanhouding verkracht werd met een wapenstok (volgens de betroffen politie-agenten ‘per ongeluk’) werd vervolging ingesteld tegen de vier betrokken agenten. Dat vermocht de woedende reactie van buurtbewoners niet te dempen.

Zie hier bijvoorbeeld een video-reportage van 12 februari van rellen en een manifestatie waar duizenden bewoners op straat voor komen om vervolgens door de politie aangevallen te worden.

En deze beelden van 15 februari uit Parijs.

De onrust werd niet bepaald minder toen dagen na het ‘incident’ een vriend van het slachtoffer bekend maakte dat hij een week eerder door dezelfde agent het in geslagen was. Ondertussen komen steeds meer eerdere ‘incidenten’ van de betreffende politiecorps naar buiten.

Serge Quadruppani, in Frankrijk een grote naam als journalist en schrijver (van onder andere  ‘policiers’) heeft een vlammend artikel (in Het Frans) geschreven over de sfeer in Bobigny en waarom mensen zo fel reageren op de voortdurende staats-mishandelingen. .

Protestacties zijn er nu ook op andere plekken in het land, in steden als Lille, Nantes en Straatsburg.  Het politiebureau van Ulis in departement Essone werd aangevallen met brandbommen

Er zijn inmiddels honderden arrestaties geweest.

Lees de rest verder bij de Bron: globalinfo.nl

video is verwijderd

 

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Joehoe Lodewijk Asscher: Onderzoek naar privacyschendingen UWV duurt en duurt en duurt maar

Identiteitskaart tonen niet meer voldoende: élke Europese burger wordt aan buitengrens gecontroleerd