in ,

Plannen terugsturen asielzoekers niet waargemaakt

Meer uitgeprocedeerde asielzoekers terugsturen naar hun land van herkomst is tot nu toe mislukt, meldt Nieuwsuur op basis van onderzoek.

Drukmiddelen die in het regeerakkoord staan om andere landen te bewegen onderdanen terug te nemen, zijn in de afgelopen kabinetsperiode nooit toegepast.

Ook is nauwelijks werk gemaakt van het streven greep te krijgen op de grote groep vreemdelingen die jaarlijks in de illegaliteit verdwijnt.

De Adviesraad voor Migratie zegt naar aanleiding van het Nieuwsuur-onderzoek dat op deze manier het asielbeleid wordt ondergraven.

Ongeveer een derde van de vreemdelingen die Nederland per jaar verlaten, keert daadwerkelijk terug naar het land van herkomst. Een kleiner deel wordt teruggestuurd naar het eerste EU-land waar de asielzoeker een aanvraag deed.

Maar de helft laat Justitie volgens Nieuwsuur uit het zicht verdwijnen; deze mensen duiken vaak onder in de illegaliteit.

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Steun mij met een donatie, zodat ik u op de hoogte kan blijven houden!

Tikkie | Ideal | PayPal

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. Hoe kan het dat burger dit al direct zagen aankomen? Er kan geen andere conclusie zijn: overheden en de EU hebben de burgers massaal bedrogen.
    Hoogste tijd dat burgers eisen dat een zakenkabinet wordt aangesteld dat gaat uitzoeken wat er aan de hand is met de regering. En dan praten we zeker niet allen over immigratie.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

ABN Amro verlaagt rente voor gewone spaarders naar 0 procent, vanaf 2,5 miljoen moet je rente betalen

Wees gewaarschuwd! Diederik Samsom: ‘Nederlandse energierekening niet omhoog door Europese klimaatplannen’