in , ,

Pluchezitters: Geen AZC in de buurt van onze bestuurders

Lees eerst dit artikel 4 maanden geleden in de Telegraaf: “ weert vluchtelingen bij woning Rutte.
De liberalen voeren al maanden strijd in het college van B en W van Den Haag om te voorkomen dat in de wijk waar ook premier Mark Rutte woont vluchtelingen worden opgevangen in de Julianakazerne”

kazerne

”Vluchtelingen in de Julianakazerne is voor ons als collegepartij onbespreekbaar”.

Bij de afweging over asielopvang in lege rijkspanden wordt rekening gehouden met bestuurders die in de buurt wonen. Dat blijkt uit een van het Rijksvastgoedbedrijf aan opvangorganisatie COA.

Maandag lekte een uitermate pijnlijke mail uit waarin staat dat ambtenaren goed opletten dat azc’s niet in de buurt van bestuurders worden geplaatst.

GroenLinks wil opheldering van het kabinet: ,,Dit is erg raar. Alsof het belang van bestuurders zwaarder weegt dan dat van andere bewoners”, zegt Kamerlid Linda Voortman. Een woordvoerder van het RVB zegt dat de term bestuurders ‘ongelukkig gekozen’ is, want het zou gaan om een veel bredere groep, van mensen of organisaties die mogelijk ‘invloed willen of kunnen uitoefenen op een nieuwe bestemming’.

Potentiële belanghebbenden

Bij nieuwe ontwikkelingen is het volgens het RVB gebruikelijk om duidelijk te krijgen welke potentiële belanghebbenden (bewoners, wijkclubs, ondernemers) er vlakbij wonen, om deze later uit te kunnen nodigen voor een bijeenkomst.

Op de lijst van mensen rond de Julianakazerne prijkt onder meer wijkbewoner en premier Mark Rutte, net als bestuurders van de wijkvereniging, van de vereniging voor natuurbescherming, van bedrijven in de wijk en bewoners van de nabijgelegen Benoordenhoutseweg, meldt de woordvoerder van het RVB (onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken): ,,Zelfs een wijkbewoner als premier Rutte stond in de inventarisatie, terwijl die natuurlijk nooit zijn positie zou gebruiken om invloed uit te oefenen op een bestemmingsplan.”

Interesse

De lijst heeft geen gevolgen gehad voor het proces, stelt de woordvoerder: ,,Met de inventarisatie is niets gedaan toen bleek dat het COA en de gemeente Den Haag geen interesse hadden.” Het Rijksvastgoedbedrijf ontkent dat het gevoelig zou zijn voor mensen of partijen met een bijzondere status of positie: ,,Dat is niet aan de orde.”

RP: Toeval? Denken jullie nu echt dat het volk achterlijk is?

AD

Lees verder bij de Bron: eunmask


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Moslimkindjes Den Hagistan hebben al extreme ideeën en juichen aanslagen toe

VIDEO: Finland geeft advies aan vrouwen hoe zij aanrander duidelijk moeten maken dat ze niet verkracht willen worden