in ,

Moslimkindjes Den Hagistan hebben al extreme ideeën en juichen aanslagen toe

17827147040 5334a758f9 moslims

Kinderen uit moslimgezinnen hebben op steeds jongere leeftijd radicale ideeën. Dat zeggen betrokkenen uit het onderwijs en de moslimgemeenschap tegen Omroep West. De Haagse onderwijswethouder Ingrid van Engelshoven () herkent de signalen en spreekt van een ‘potentieel groot gevaar voor de '. Volgens haar zijn er in Den Haag ‘tientallen' moslimjongeren met radicale ideeën.

Abdelhamid Taheri, voorzitter van de as-Soennahmoskee in Den Haag: ‘We krijgen signalen dat kinderen van 9, 10 jaar al extreme ideeën er op na houden.' Taheri merkt bijvoorbeeld dat jonge kinderen aanslagen toejuichen of sympathie tonen voor terreurorganisaties als Islamitische Staat (IS).

‘Maandagochtend in het kringgesprek vertelt een kind dan bijvoorbeeld dat de V-hals van de juf haram is, dus onrein volgens de islam. Of dat ze geen broodje ham mag eten.'

Lees verder bij de Bron: Omroep West

Photo by Lion Multimedia Production U.S.A. cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
12792456343 d21c2836cb iban

ECB werkt aan nieuw betalingssysteem: IBAN betalingen worden simpeler en weg met cash

Mark Rutte van de Roverheid bew 550x350 351x185

Pluchezitters: Geen AZC in de buurt van onze bestuurders