in , , ,

Polen trekt ten strijde tegen nieuwe Europese copyrightregels die leiden tot censuur

heeft een klacht ingediend bij het Hof van Justitie van de over de nieuwe Europese auteursrechtenrichtlijn. Volgens de Poolse regering kan de richtlijn, die in april werd aangenomen, leiden tot preventieve censuur, meldt persbureau Reuters.

Tegenstanders van de richtlijn hebben de afgelopen jaren herhaaldelijk gewaarschuwd dat de richtlijn zal leiden tot zogeheten uploadfilters. Onder de nieuwe richtlijn worden internetplatforms verantwoordelijk voor auteursrechtenschendingen door hun gebruikers.

, discussieplatformen en videosites zullen daarom overgaan tot het installeren van een uploadfilter dat materiaal van gebruikers vooraf controleert. Dergelijke filters kunnen er onder meer toe leiden dat gebruikers geen memes meer kunnen plaatsen, omdat daarbij gebruikgemaakt wordt van materiaal waarop auteursrecht rust, stellen critici van de richtlijn.

De overgrote meerderheid van de Poolse Europarlementariërs stemde tegen de nieuwe richtlijn. Ook de meeste Nederlandse leden van het zagen de nieuwe auteursrechtenregels niet zitten: alleen het  steunde de richtlijn.

De Poolse en Nederlandse regering waren eveneens tegen de plannen. Ook Luxemburg, Italië en Finland noemden de regels een stap terug. Volgens de EU-lidstaten die tegenstemden, ‘ontbreekt de balans tussen de bescherming van rechthebbenden en de belangen van burgers'.

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Weer een veganismeveroordeling van ouders, ditmaal kindje van 1,5 jaar op sterven na dood

Amsterdamse autochtonen in minderheid, moeten hun plek kennen en aanpassen aan allochtone meerderheid