in , , ,

Polen trekt ten strijde tegen nieuwe Europese copyrightregels die leiden tot censuur

Polen heeft een klacht ingediend bij het Hof van van de Europese Unie over de nieuwe Europese auteursrechtenrichtlijn. Volgens de Poolse regering kan de richtlijn, die in april werd aangenomen, leiden tot preventieve meldt persbureau Reuters.

Tegenstanders van de richtlijn hebben de afgelopen jaren herhaaldelijk gewaarschuwd dat de richtlijn zal leiden tot zogeheten uploadfilters. Onder de nieuwe richtlijn worden internetplatforms verantwoordelijk voor auteursrechtenschendingen door hun gebruikers.

Sociale media, discussieplatformen en videosites zullen daarom overgaan tot het installeren van een uploadfilter dat materiaal van gebruikers vooraf controleert. Dergelijke filters kunnen er onder meer toe leiden dat gebruikers geen memes meer kunnen plaatsen, omdat daarbij gebruikgemaakt wordt van materiaal waarop auteursrecht rust, stellen critici van de richtlijn.

De overgrote meerderheid van de Poolse Europarlementariërs stemde tegen de nieuwe richtlijn. Ook de meeste Nederlandse leden van het zagen de nieuwe auteursrechtenregels niet zitten: alleen het CDA steunde de richtlijn.

De Poolse en Nederlandse regering waren eveneens tegen de plannen. Ook Luxemburg, Italië en Finland noemden de regels een stap terug. Volgens de -lidstaten die tegenstemden, ‘ontbreekt de balans tussen de bescherming van rechthebbenden en de belangen van burgers’.

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ECB is niet te vertrouwen
1 jaar geleden

Laten we zo snel mogelijk stoppen met dit gedrocht van een EU. Burgers zijn vanaf het begin misleid en bestolen.
Alles even op een rij:
1. De EU is opgezet door banken en multinationals voor eigen gewin (geld en macht).
En zeker niet om reden van veiligheid zoals werd opgegeven.
2. Politici zijn misleid, omgekocht of gechanteerd. Ene Bernhard heeft een zeer dubieuze rol gespeeld. Een openbaar diepgaand onderzoek, ook financieel, is zeker op zijn plaats.
3. Er zijn nooit democratische stemmingen geweest voor de EU, waarmee de EU in feite compleet geregeerd worden door de banken en multinationals. De EU is dus een oligarchie. Referenda werden direct opzij gezet toen de uitslag negatief was voor de EU en stemmingen in andere landen direct snel gecancelled.
4. ECB is doelbewust opgezet met idee om samen met FED uiteindelijk de macht in de wereld te grijpen.
De VS heeft (via de CIA) een criminele rol gespeeld bij de vorming van de EU.
5. De EU is een niet democratisch orgaan opgezet op soortgelijke wijze als de FED. namelijk met leugenachtige praktijken. De situatie in de VS is inmiddels bekend en met de EU gaat het precies dezelfde kant uit. VS 21 triljoen schuld, ECB 12 triljoen. Fiat geld. dus slechts een getal in de boeken.
6. Uiteindelijk zullen de banken openlijk de macht afdwingen. Nota bene een crimineel instituut dat zijn waarde op basis van fiat money baseert.
7. De gemeenschappelijke Euro is een ramp. Leuk voor de banken en multinationals maar vanaf het begin zijn de burgers slachtoffer.
8. Het hele monetaire systeem waarbij fiat geld wordt uitgegeven door een commerciële centrale banken klopt van geen kanten. Daarbij komt dat deze banken enorm misbruik hebben gemaakt van hun vertrouwenspositie (aanstichter van oorlogen).
9. Nederland speelt een heel enge rol in het ontstaan van de EU. Mogelijk ontstaan door verleden van verbintenis Rothschild en koningshuis.
10. De rol van politici is de EU is miniem. Besluiten worden buiten de politici om genomen.

Het is van het grootste belang dat de EU wordt ontbonden en de macht van de ECB bank, IMF en wereldbank volledig wordt gebroken voor dat huurlegers betaald door de EU/ECB een oorlog beginnen tegen de landen en haar burgers. De gehele opzet van de EU moet compleet worden herzien en zo niet vrees ik het ergste voor de toekomst.

Weer een veganismeveroordeling van ouders, ditmaal kindje van 1,5 jaar op sterven na dood

Amsterdamse autochtonen in minderheid, moeten hun plek kennen en aanpassen aan allochtone meerderheid