Politie Amsterdam geeft toe: mes op zak wordt nieuwe normaal

messen 1568098684
Silberfuchs / Pixabay

Hoofdcommissaris Frank Paauw van de Amsterdamse maakt zich zorgen over het grote aantal jongeren dat zich bewapent met een mes in de stad. Ze dreigen ermee in 's en steken ook daadwerkelijk.

„Je ziet dat het op deze manier gewoon uit de hand aan het lopen is. Soms zie je jongeren onder de vijftien jaar die al met een mes rondlopen. Het wapenbezit zelf, het bij zich dragen van messen, begint gemeengoed te worden”, aldus Paauw in het AT5-programma Het Verhoor.

Jongerenwerkers vroegen eerder al om actie vanwege rapgroepen die elkaar online uitdagen, bedreigen en niet terugdeinzen voor geweld.

Dit uit Chicago overgewaaide fenomeen, wordt 'drill music'genoemd. Ook de 18-jarige jongen, die vorige week werd doodgestoken bij de Florijnflat in Zuidoost, figureerde in een video.

„Het is vreselijk. Dit geeft alleen maar de urgentie aan dat we de huidige aanpakken nog veel meer intensiveren”, zegt Paauw.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8638755621 9efcaa7335 willem alexander

Naast het dubbel betalen: ‘Staat kocht meubels van Oranjes die al staatseigendom waren’

de complottheorieen rond mh17 en

MH-17: valt het JIT-team in haar eigen gegraven kuil?