in ,

Politie, inlichtingendiensten en justitie willen steeds meer weten over mensen op Twitter

Politie, justitie en inlichtingendiensten willen steeds meer weten over mensen op Twitter. De berichtensite kreeg in de eerste helft van dit jaar 4363 verzoeken om informatie. Dat is 52 procent meer dan bij het vorige halfjaarrapport eind vorig jaar. Dat heeft Twitter vandaag bekendgemaakt.

De meeste verzoeken komen uit de Verenigde Staten (2436), Japan (425), Turkije (412), Groot-Brittannië (299) en Frankrijk (139). India deed minder aanvragen, maar daarbij ging het wel om bijna 3000 accounts. België vroeg in de eerste zes maanden slechts vijf keer om informatie.

Alles bij de bron; HLN

Update;

..De Nederlandse overheid heeft Twitter in de eerste helft van dit jaar 18 keer om informatie over gebruikers gevraagd. De dataverzoeken hadden op 25 accounts betrekking. De 18 verzoeken zijn een sterke stijging ten opzichte van de periodes ervoor. In heel 2014 werd er namelijk 9 keer om gegevens gevraagd en hadden de verzoeken op 16 accounts betrekking. In de eerste zes maanden van dit jaar verstrekte Twitter in 33% van de gevallen de gevraagde gebruikersgegevens. Voor heel vorig jaar was dat 22,5%. Verder ontving Twitter 4 verzoeken van politie/overheidsinstanties om content te verwijderen. Hier werd in alle gevallen geen gehoor aan gegeven.

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jip
5 jaren geleden

Nederlandse Burgers zijn in het algemeen “laf”- Ze verraden zelf hun eigen moeder nog. Christelijke dromers zijn het. Je aan de “STASI” uitleveren zijn de bijwerkingen van het “on-Christelijke” CALVINISME. Daar weten de vijanden wel raad mee

Anton
5 jaren geleden

“””Politie, inlichtingendiensten en justitie willen steeds meer weten over mensen”” !!!
.
Deze opdracht komt van RONALD de Rat De Sterk-PLASSER – op Binenlandse Zaken

EU spendeert 700 miljoen euro per jaar aan propaganda

Valuta-oorlog door China nieuw leven ingeblazen