in , , , , , ,

EU bepaald niet wat we plaatsen! Laatste kans en deze dingen kun jij doen om het internet te redden

copyright keyhole eu reloaded

Het is zover: eind maart stemt het Europees Parlement definitief voor of tegen de nieuwe auteursrechtregels. Dit is de laatste kans om #article13 en dus uploadfilters tegen te houden. Jij kunt ons helpen dat voor elkaar te krijgen.

Na onderhandelingen achter gesloten deuren en in alle lagen van de Europese Unie wordt er nog één keer gesproken over de nieuwe copyright wetgeving. Alle leden van het Europees Parlement mogen zich uitspreken voor of tegen de nieuwe regels. Alleen als een meerderheid instemt, treedt de wet in werking.

Dat betekent dat we nog een maand hebben om al onze zorgen te uiten naar de politici die uiteindelijk namens ons – Europeanen – mogen stemmen. Help je mee?

Wat kan jij doen?

1) Laat zien dat je tegen bent.
Waarom maak jij je zorgen? Wat is je favoriete meme waarvan je niet wilt dat het verdwijnt? Post het op sociale media onder #article13 en/of #saveyourinternet. Verspreid onze argumenten: maak duidelijk waarom filters niet werken en gebruikers nog machtelozer worden.

Het is belangrijk dat we laten zien dat veel mensen zich zorgen maken (en niet alleen sommige tech-bedrijven).

2) Teken de petitie.
Al bijna 5 miljoen mensen ondertekenden de petitie tegen #article13. Daarmee is het een van de grootste online petities ooit. Heb jij nog niet getekend? Doe het nu! En stuur het meteen door naar al je vrienden.

3) Bel een parlementslid.
Via deze handige tool kan je gratis bellen naar de kantoren van leden van het Europees Parlement om hen jouw zorgen uit te leggen. Er staat ook een handleiding bij van tips voor zo’n gesprek.

4) Complimenteer de parlementsleden die zich al tegen hebben uitgesproken.
Gelukkig is een groot deel van de Nederlandse Europarlementariërs tegen het voorstel. Laat hen weten dat je dat goed vindt; wie weet haalt het anderen over de streep om hetzelfde te doen.

Deze politici spraken zich al publiekelijk uit tegen het voorstel: Marietje Schaake (D66), Paul Tang(PvdA), Judith Sargentini (GL), Dennis de Jong (SP), Anja Hazenkamp (PvdD), Anne-Marie Mineur (SP), Bas Eickhout (GL).

Lees verder bij de bron: Bits of Freedom

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
geoengineeri

Zwitserland zet geo-engineering op VN-agenda

belasting 1551376164

Hoeveel belastingen betalen multinationals effectief in de verschillende EU-lidstaten?