in

Provincie Zeeland blundert weer met ‘kleine’ overschrijding van 53% voor stukje blunderweg

3411391284 41f59e772b Sloeweg

We weten het onderhand wel: als de roverheid zich ergens mee bemoeit, gaat het óf mis, óf lopen de kosten uit de klauwen, óf gaat een project flink over de gestelde planning heen. In Zeeland is er weer een gevalletje budgetoverschrijding, van alles aan het mis gaan en hoe het met de planning uitpakt zal nog moeten blijken.

Ruim 10 jaar geleden werd er onder de Westerschelde een tunnel  van 6,6 km gebouwd om de twee veerpontdiensten over die riviermond te vervangen. Die tunnel is 2 rijstroken in elke richting. De wegen ervoor en erna zijn echter nog tweebaanswegen. Dus toen al een halve maatregel.

Maar met het “tijdig” signaleren van dit manco (omtrent de aanvoerwegen van en naar die tunnel) door de provincieambtenaren is men toch begonnen aan de tweebaansweg (Sloeweg genaamd) aan de noordzijde van de tunnel te vervangen door vierbaanswegen. Wauw, wat een helder inzicht, zeg. En ook zo vreselijk op tijd.

Echter, zoals altijd met roverheidsprojecten het geval is, deugt het ontwerp van die nieuwe weg niet. Er zitten maar liefst 7 risico-punten in het ontwerp. Bovendien: de bouw ervan, enkele maanden geleden gestart, loopt financieel flink uit de klauwen. What else is new?

Op 18 april j.l. verscheen het definitieve eindrapport van het Task Force Team Sloeweg. Hier te downloaden.

Enkele highlights uit het rapport:

– Bochten in aansluitingen met de autoweg A58 hebben een te kleine radius, waardoor er niet eens 50 km/uur gereden kan worden. Een bocht dient een radius van 85 meter te hebben om er veilig met 50 km/uur doorheen de rijden. Voor de nieuwe Sloeweg ontwierp men bochten met een radius van 65 en 70 meter. Beseft u dit goed? De roverheid ontwerpt een weg, die niet voldoet aan de eisen die de roverheid aan wegen stelt !!! Natuurlijk heeft dit NIETS te maken met totale incompetentie van een heel regiment raamkijkende ambtenaren.

– Het in- en uitvoegen bij een ongelijke kruising (ter hoogte van de Molendijk, zoals het in het rapportstaat vermeld), moet vanaf de linker rijstroken van de nieuwe Sloeweg. Dus je moet van de weg af door eerst op de “snelle baan” (de linker rijstrook) voor te sorteren en ook het invoegen van die kruising op de nieuwe Sloeweg doe je door de weg op te komen op de linker rijstrook. Lekker gemakkelijk, dat vrachtverkeer op de snelle rijbaan invoegt. En dat vrachtverkeer moet enkele honderden meters later weer via de linker rijstrook voorsorteren om vanaf de Sloeweg richting die tunnel voor te sorteren. Tijdens de inspraak op het ontwerp is deze onveilige situatie aangegeven door de vakorganisatie van vrachtvervoerders en er is natuurlijk niets mee gedaan om het ontwerp destijds te veranderen. Want veranderen is “werken” en daar hebben de raamkijkers een enorm broertje aan dood.

– Geen pechhavens op een deel van de weg. Het verkeer met pech staat dus vrolijk op de rijbaan op hulp te wachten.

– Een weefvak voldoet niet aan de vereiste lengte.

En zo nog een paar punten. De weg is beloofd als zijnde een vierbaansweg waar je 100 km/uur mag rijden. Blijkbaar behalve de stukken waar 50 km/uur blijkbaar té onveilig is en zoals ik het rapport lees, is dan meer dan de helft van die weg.

FINANCIEEL BEKEKEN

Pagina's 8 en 9 van het rapport zijn zeker het bestuderen waard. Hier staat beknopt hoe het budget eruit zag, wat nú al de meerwerkkosten zijn en waar men denkt uit te komen. Men verwacht, dat het projectbudget van 58 miljoen op 88,3 miljoen uit gaat komen, plus of min 5,5 miljoen.  Een “kleine” overschrijding van slechts 30,3 miljoen euro, oftewel ruim 52% overschrijding. Niet slecht voor een stukkie weg van nauwelijks 5 kilometer lang met enkele kunstwerken en aansluitingen: dat kost in Zeeland ruim 17,5 miljoen euro per kilometer. Tenminste…, als je het project door ambtenaren laat beheren.

Bron: Vrijspreker.nl

Photo by drhenkenstein cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4269845842 2cc1b5ef62 cash gone

Centrale banken nemen nu echt concrete stappen naar verbod op contant geld

8078112780 15ff269521 UN peace mission

Denk je veilig te zijn: VN houden rekening met meer kindermisbruik door soldaten