in , ,

Red het referendum: Teken de petitie!

Sinds vandaag weten we het zeker: de nieuwe regering van III – met daarin nota bene – wil de Wet Raadgevend afschaffenDat is het toppunt van arrogantie!

Veel burgers hebben het terechte gevoel dat politici alleen maar geïnteresseerd zijn in hun stem en niet in hun mening. De bevolking wil in grote meerderheid meer invloed op de politieke besluitvorming. Het beperken van die invloed staat daar haaks op. Het referendum mag niet worden afschaft! Teken de petitie hier:

www.meerdemocratie.nl/referendum

Onze referendumwet gaat terug op de commissie-Biesheuvel, die al in 1985 positief adviseerde over de invoering van het correctief referendum.  Het afschaffen van de referendumwet is een grote stap terug in de tijd. Het kan decennia duren voor er weer een referendumrecht is ingevoerd.

Het is ook een internationaal unicum: nog nooit heeft een staat waar referenda gehouden worden, dit recht afgeschaft!

Demofobie

Waarom dan wel in Nederland? De politiek is geschrokken van het Oekraïne referendum en sindsdien hebben partijen last van ‘demofobie’: angst voor het volk. Maar de inrichting van de Nederlandse mag niet van afhankelijk zijn van een ervaring met het referendum. Democratische spelregels moeten gebaseerd zijn op principes en niet op opportunisme.

Nederland moet nog veel leren omtrent referenda en dat kan alleen door er mee door te gaan. De Tweede Kamer heeft in de referendumwet vastgelegd dat de wet na drie jaar (dus in zomer 2018) publiekelijk geëvalueerd moet worden door de Tweede Kamer, na een openbaar rapport van de minister van Binnenlandse Zaken.

Teken daarom onze petitie tegen de afschaffing van het referendum door Rutte III:

www.meerdemocratie.nl/referendum

Bron:
www.meerdemocratie.nl

Lees ook eens verder bij de Bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Klaar Wakker
3 jaren geleden

Steeds verder raakt de NL regering en de overheid van de burger verwijderd. Er gebeurt wereldwijd heel erg veel en de regering houdt zich stil maar werkt wel gestaag mee aan de plannen van de EU (lees Nieuwe Wereld Orde) en loopt blind aan de leidband van de US en UN. Debatten in de 2e kamer gaan over bonnetjes maar over belangrijke zaken hoor je niets. Uit alles merk je dat het ondergronds broeit. Dit kan een tijd goed gaan maar het moment is daar dat de burgers dit niet langer mogen accepteren op straffe dat deze echte terroristen (en dat is niets teveel gezegd) te veel macht hebben gekregen en de burgers volledig in haar greep hebben. Ver gezocht? Was het maar zo en denk even na over hoeveel zaken in de afgelopen jaren op een vreemde manier door de NL overheid zijn afgehandeld. Of beter: inspraak is volledig aan de kant zijn geschoven. Kijk naar de referenda: gewoon aan de kant geschoven.
NL was al geen democratie maar lijkt nu volledig onder controle te zijn van de grote bedrijven en de banken. De tijd van handelen is NU !!!!!

Anton Haksteeg
3 jaren geleden

Het is meer dan de hoogste tijd om te handelen. Gewoon weer Nederland met grenzen en geen moslims alle marokkanen en turken er uit. Onze eigen cultuur terug. Leven waar onze ouders voor gevochten hebben en velen gestorven zijn was dat te vergeefs?

Supervervuild ‘superfood’: 70% gojibessen bevat te veel pesticide-resten

Doe mee: Thierry Baudet wil WhatsApp-bombardement op Democratiehaters66