in , ,

Regering houdt belastingdeals geheim!

Mark Rutte van de Roverheid bew 550x350

Nederland sluit nog altijd veel geheime belastingdeals met multinationals. Daarmee blijft ons land een van de belangrijkste landen in Europa als het gaat om internationale belastingontwijking. Dat staat in een Europees rapport, waar de Nederlandse onderzoekstichting SOMO aan meewerkte.

De geheime belastingdeals die Nederland sluit met multinationals zijn al omstreden, dus dat de Belastingdienst nu ook nog eens eigen regels overtreedt is extra pijnlijk. Staatssecretaris Menno Snel (Financiën) mag de fiscus weldra verdedigen. Ongetwijfeld komt de onvrede over het afschaffen van de dividendbelasting dan ook weer voorbij.

Nike heeft tussen 2010 en 2014 jaarlijks ruim een miljard dollar via Nederland naar Bermuda doorgesluisd. De NOS meldt dat minister Wopke Hoekstra zich hierover gisteren al moest verantwoorden in het Duitse journaal. “Met Nederland vergeleken is Luxemburg kinderspel”, zou een Duitse politicus hebben gezegd. Tom-Jan Meeus ziet in het duikgedrag voor de fiscus een teken van westers verval: “We kunnen dit verwijten aan alléén de meest vermogenden, maar vrijwel alle westerlingen gedragen zich zo tegenover het algemeen belang: onze superieure cultuur moet het met steeds minder van onze centen stellen.”

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/07/extra-bewijs-voor-nederland-belastingparadijs-a1580214

De Kapitalisten weten hoe je de belasting kunt ontwijken en de burgers worden extra gepakt! Zoals hier: Nare verrassing voor de burger: heffing op spaargeld stijgt vanaf 2019!

http://www.elsevierweekblad.nl/belasting/achtergrond/2017/11/nare-verrassing-spaargeld-in-2019-zwaarder-belast-556659/

Hoezo Nederland democratisch?

Lees ook hier:  FD.nl

Lees ook eens verder bij de Bron: eunmask

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2017 11 05 13 45 55.getty zwemvesten20lesbos

Turkije deal totale mislukking: Maandelijks komen weer duizenden migranten aan

xxl

‘s Nachts je smartphone opladen vergroot risico op brand