in

‘s Nachts je smartphone opladen vergroot risico op brand

Het opladen van een tablet of smartphone terwijl je ligt te slapen is misschien handig, maar ook behoorlijk brandgevaarlijk. Het Verbond van Verzekeraars waarschuwt in de jaarlijkse Risicomonitor Woningbranden voor brand door apparaten.

“We zien een iets stijgende trend en we denken dat het voor een belangrijk deel te vermijden is”, zegt algemeen directeur Richard Weurding.

Helft van de meldingen

De helft van het aantal woningbranden wordt volgens de verzekeraars veroorzaakt door elektronische apparaten. “Met name het aan laten staan van elektronische apparaten en het opladen ervan is een risico.”

De verzekeraars zien twee problemen met het ‘s nachts opladen van bijvoorbeeld een smartphone of tablet. “Het is verstandig om bij voorkeur op te laden als je er zelf bij bent”, zegt Weurding. Daarnaast wijst hij erop dat ‘overladen’ moet worden voorkomen. Als het apparaat opgeladen is, is het volgens hem verstandig om de stekker er meteen uit te trekken.

Het Verbond van Verzekeraars ziet ook dat “het gebruik van alternatieve bedradingen problemen geeft”, en adviseert de originele oplader te gebruiken. Vorig jaar nog verbood de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) de verkoop van 24 soorten opladers vanwege brandgevaar.

Lees ook eens verder bij de Bron: NOS

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mark Rutte van de Roverheid bew 550x350 351x185

Regering houdt belastingdeals geheim!

sparen

Rutte III ontvouwt nieuw plan voor 2019: Er komt een boete op sparen