in ,

Relatie luchtvervuiling en geestelijke gezondheidsproblemen bij kinderen

lucht vervuiling 1571389571
Foto-Rabe / Pixabay

Drie nieuwe studies door wetenschappers van Cincinnati Children’s, in samenwerking met onderzoekers van de Universiteit van Cincinnati, benadrukken de relatie tussen luchtvervuiling en geestelijke gezondheid bij kinderen.

Een studie gepubliceerd op 25 september in Environmental Health Perspectives toonde aan dat kortetermijnblootstelling aan omgevingsluchtvervuiling een tot twee dagen later in verband werd gebracht met exacerbaties van psychiatrische stoornissen bij kinderen, zoals gekenmerkt door toegenomen gebruik van de spoedafdeling van Cincinnati Children voor psychiatrische problemen.

Uit het onderzoek bleek ook dat kinderen die in achtergestelde buurten wonen gevoeliger kunnen zijn voor de effecten van luchtvervuiling in vergelijking met andere kinderen, met name voor aandoeningen gerelateerd aan angst en suïcidaliteit.

“Deze studie is de eerste die een verband aantoont tussen dagelijkse luchtvervuilingsniveaus buiten en verhoogde symptomen van psychiatrische stoornissen, zoals angst en suïcidaliteit, bij kinderen”, zegt Brokamp.

“Meer onderzoek is nodig om deze bevindingen te bevestigen, maar het kan leiden tot nieuwe preventiestrategieën voor kinderen met symptomen die verband houden met een psychiatrische stoornis.

Het feit dat kinderen die in arme buurten wonen grotere gezondheidseffecten van luchtvervuiling ondervonden, zou kunnen betekenen dat verontreinigende stoffen en stressoren in de buurt synergetische effecten kunnen hebben op de ernst en frequentie van psychiatrische symptomen. ”

Link

Lees verder bij de bron: Dotcomnieuws.com

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Schermafbeelding 2019 10 17 om 18.11.33

Haal snel de kernbommen weg uit Turkije!

sheeple tv2 e1556030846331

Provincies kunnen boeren wél dwingen tot stoppen met bedrijf