in , ,

Reminder : ‘gratis’ ov-kaart is niet gratis!

127595777 a59a8422e9 ovkaart1

Zoals valt te lezen in alle kranten en de daarbij horende websites :

Studenten kunnen gratis met het openbaar vervoer blijven reizen. Ook mbo'ers hoeven in de toekomst niet meer voor bus en trein te betalen. Dat hebben de partijen die onderhandelen over het leenstelsel voor studenten afgesproken, melden Haagse bronnen.

Tot nu toe kregen mbo'ers pas een ov-kaart op hun achttiende verjaardag, maar straks zullen ook honderdduizenden minderjarige mbo'ers zo'n kaart krijgen. Een lang gekoesterde wens van de gaat daarmee in vervulling. Naar verwachting komt de kaart pas in 2017 beschikbaar.(bron)

en studenten blij…..

Maar er wordt 1 heel belangrijk detail niet verteld, de ov-kaart kost je 950 gulden.
Ja dat leest u goed gulden, even terug in de tijd omdat we niet vergeten leert ons dat het systeem ooit bedacht is als middel om de declaraties van thuiswonende studenten voor de goedkoper te maken. Voor de OV-kaart betaalden studenten toen ca. 950 gulden per jaar, die in mindering (pdf alert) werd gebracht op de studiebeurs. Sindsdien is iedereen gewend aan die lagere studiebeurs/korting en lijkt de OV-kaart gratis.

Het wordt door de studenten zelf betaald door deze verborgen korting op de studiebeurs,  wij vergeten snel en zijn ondertussen gewend geraakt aan deze korting.

Een stukje uit 1999 terug gevonden :

De invoering ging echter ook gepaard met een fikse korting op de basisbeurs van f 62,50 per maand, een korting die inmiddels is opgelopen tot maar liefst f 97,96 per maand, waarmee studenten bijna de gehele kostprijs van pakweg f 120 per maand zelf opbrengen. Vervolgens is in 1994 het vrij reizen afgeschaft en is er de keuze gekomen tussen een week- en een weekendkaart. Tot op de dag van vandaag kunnen we dus concluderen, dat de invoering van de OV-jaarkaart een juiste beslissing is geweest, maar ook dat sinds de invoering de kosten voor de studenten zijn toegenomen, terwijl de aangeboden voorziening is verslechterd. Geen goede ontwikkeling dus.(bron)

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
428464049 8a4d976ed9 vaccin1

Witte Huis geeft nepvaccinatieprogramma’s om DNA te verzamelen toe

59b3d2a618409f7a1dffae5e 640 movie cut1

Knippen en plakken met History Channel, interview uit documentaire geknipt