in , ,

Rijkswaterstaat liet bouwbedrijf afvalstoffen dumpen in natuurplas na bemoeienis minister Halbe Zijlstra

De top van Rijkswaterstaat heeft eind vorig jaar het Amsterdamse bouwbedrijf Bontrup toegestaan om duizenden tonnen afvalstoffen te dumpen in een natuurplas in Gelderland.

Het zou gaan om de afvalstof granuliet, dat vrijkomt bij het bewerken van graniet en zandsteen.

Bontrup bewerkt graniet voor de aanleg van asfaltwegen in en het ministerie van en Waterstaat beschouwt het bedrijf als “een van de belangrijkste leveranciers voor wegenbouwers”, schrijft de krant op basis van een interne memo.

Het werk dreigde echter stil te vallen, omdat Bontrup geen capaciteit meer had om granuliet op te slaan.

Het dumpen in natuurplas Over de Maas leek uitkomst te bieden, omdat granuliet de bodem kon verondiepen na de zandwinning die er plaatsvindt.

Echter zaaiden deskundigen van het ministerie twijfels over het storten en waarschuwden dat de gevolgen van de afvalstof voor het milieu op de lange termijn onbekend zijn.

Ook twee vergunningsverleners zouden afzonderlijk van elkaar de aanvraag voor de stort hebben afgewezen, maar het tij in de zaak keerde toen Zijlstra instapte.

Desondanks blijft zijn bemoeienis enigszins opvallend: Zijlstra is sinds zijn aftreden CEO bij bouwonderneming Volker Wessels, dat een belangrijke afnemer is …..

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het wordt steeds gekker: Advocaten sturen deurwaarder langs bij Belgische regering, eisen repatriëring IS-kinderen

Rutte houdt voor eventjes zijn poot stijf: afdracht aan meerjarenbudget EU niet omhoog