in ,

Tweede SlaapKamer wil NU opheldering over windturbine lobby die het RIVM in de broekzak heeft

wind turbine money

Er moet opheldering komen over de neutraliteit van rapporten die gezondheidseffecten van windturbines in kaart brachten, vinden Kamerleden van links tot rechts.

Woensdag uitte de Universiteit Twente twijfels over de werkwijze van het RIVM, dat volgens wetenschapper dr. Joris van Hoof gebruikmaakt van door de industrie betaalde of beïnvloede studies maar onderzoeken als onafhankelijk presenteert.

Volgens onderzoeker Van Hoof heeft het RIVM in haar twee rapporten uit 2017 en 2020 nergens bekendgemaakt „dat het zich baseert op studies waarbij sprake is van belangenverstrengeling”, aldus Van Hoof. „Dat had het wél moeten doen.”

„Het is totaal onwenselijk dat het RIVM invloed verzwijgt”, zegt SP-Kamerlid Renske Leijten.

„Maar het is ook zorgelijk dat er blijkbaar onvoldoende onafhankelijke gegevens zijn. Het zou goed zijn als de regering hier een bespiegeling op geeft.”

Hoewel het RIVM de eigen methode verdedigt, klinken er ook bij coalitiepartij VVD zorgen.

„Mensen moeten de conclusies kunnen vertrouwen. De gang van zaken die nu naar buiten is gekomen, is zorgwekkend.”

Het valt VVD-Kamerlid Silvio Erkens bovendien op dat de afstandsgrenzen voor turbines in ons land haaks staan op normen in andere Europese landen, die op veel grotere afstand van huizen moeten staan.

„In Nederland hebben we de windmolennormen gewoon niet goed geregeld en dat moet zo snel mogelijk veranderen”, zegt hij.

Er ligt al een motie die oproept tot …..

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
white sheep on white surface

Neem nog een vaccin! Corona-uitbraak tijdens boottocht voor ouderen Rijnsaterwoude

3540861791 e114342a52 idiot1

Horror! Ramp! Want 200 corona patiënten op ic’s, Nederland (17,5 miljoen mensen) KEIHARD op weg naar risiconiveau ‘ernstig’