in ,

Minister informeerde Kamer onjuist over rol oud-minister Zijlstra bij omstreden storting granuliet in natuurplas

Minister Cora van Nieuwenhuizen ( en Waterstaat) heeft de verkeerd geïnformeerd over de rol van oud-minister Halbe Zijlstra bij de omstreden stort van granuliet in een natuurplas in Gelderland.

Van Nieuwenhuizen zei eerder dat de oud-minister en 'er nauwelijks een rol had gespeeld bij de toestemming voor het storten van granuliet.

Nu blijkt uit onderzoek van Zembla dat Zijlstra zich als directeur van bouwbedrijf VolkerWessels wel degelijk intensief met de zaak heeft bemoeid en forse druk uitoefende op topambtenaren.

Het televisieprogamma baseert zich op duizenden mails, interne stukken en appberichten die werden vrijgegeven na een beroep op de openbaarheid bestuur.

De affaire draait allemaal om het storten van granuliet, een restproduct dat vrijkomt bij de verwerking van graniet. Dit graniet van de firma Bontrup in wordt gebruikt voor de aanleg van asfaltwegen in Nederland.

VolkerWessels, waar Zijlstra na zijn aftreden als minister aan de slag ging, is een van de grootste wegenbouwers van Nederland.

Bontrup heeft bergen van het restproduct granuliet liggen en moest daar vanaf. In overleg met ….

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De kans is zeer groot dat Nederland opnieuw kernenergie gaat opwekken

Coronavirus is niets anders dan een goede griep