in , ,

Gaan we wéér: ‘Ministers wisten al in januari over schadelijkheid granuliet’ en hallo Halbe Zijlstra

Ministers Stientje van Veldhoven (, D66) en Cora van Nieuwenhuizen (Waterstaat, ) zijn al begin dit jaar ingelicht dat granuliet mogelijk een kankerverwekkende stof bevat.

Een ambtenaar van het ministerie van en Waterstaat waarschuwde de bewindspersonen voor de stort van granuliet in natuurplas Over De Maas in Gelderland. Die was toen al enkele maanden bezig.

Dat stelde journalist Roelof Bosma van -programma Zembla maandag bij een hoorzitting over de granulietstort, in de .

De programmamaker en diverse deskundigen was gevraagd uitleg te geven over de kwestie die Zembla begin in een uitzending februari aankaartte.

Vorige week lieten de ministers nog weten in een brief aan de Kamer dat storten van granuliet geen schadelijke gevolgen heeft voor milieu of leefomgeving.

In de uitzending bleek dat ambtenaren van Rijkswaterstaat aanvragen voor lozing van het materiaal door steenbedrijf Bontrup vorig jaar aanvankelijk afwezen wegens zorgen over mogelijk schadelijke effecten.

Na tussenkomst van Halbe Zijlstra, oud-minister (VVD) van Buitenlandse Zaken en nu directeur bij bouwbedrijf VolkerWessels, kwam alsnog toestemming voor de storting. VolkerWessels is een afnemer van Bontrup.

De top van Rijkswaterstaat zou druk hebben uitgeoefend op ambtenaren die de vergunningaanvraag behandelen.

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederlanders zijn dromers, hebben bovengemiddeld veel vertrouwen in de politiek

Bang dat je geen VOG krijgt? Ministerie lanceert check voor Verklaring Omtrent Gedrag