in , ,

Rotterdam heeft lak aan hoogste rechter: Rechtsstaat in eerste stukje Nederland officieel opgeheven

Het betrof zomaar een klein MSM berichtje, vrijdag in De Telegraaf. Je zou er zomaar overheen lezen. Evenwel een klein berichtje, maar wel met uitzonderlijke reikwijdte. Met enorme gevolgen en  consequenties die nauwelijks nog zijn in te schatten. Zowel voor het Rotterdam van de Marokkaanse burgermeester Ahmed Aboutaleb, alsmede voor de complete Staat der Nederlanden.

Een citaat uit het gewraakte bericht:

‘…De gemeente Rotterdam heeft lak aan de hoogste die vrijdag bepaalde dat kentekenparkeren niet verplicht mag worden gesteld. De Maasstad vindt het te veel gedoe en te duur om het systeem om te gooien. Privacy First, die fel gekant is tegen kentekenparkeren, is verbijsterd over de reactie van de gemeente. ,,Ongelooflijk dat je een uitspraak van de hoogste rechter negeert”, aldus een woordvoerder van de burgerrechtenorganisatie…’

 

 

Waar de uitspraak van een hoogste rechter wordt genegeerd, daar heerst wettelijke rechteloosheid. Daar heerst anarchie en wetteloosheid. Indien een lokale rechtelijke uitspraken negeert dan splitst zij zich hiermee feitelijk af van de Staat der Nederlanden, de wetgever. Dan erkent zij het wettelijk gezag van die staat niet meer. Dus dat betekent nogal wat. Dat betekent letterlijk: een revolte (opstand) tegen de Staat der Nederlanden.

Denkt u daar maar eens over na.

De burgemeester is de voorzitter, tevens lid, van het college van burgemeester en wethouders (B&W). Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid in de gemeente. Ook is de burgemeester voorzitter van de gemeenteraad, maar maakt er zelf geen deel van uit. De burgemeester wordt benoemd door de Koning en de minister van BZK (‘de Kroon’). In de Gemeentewet is opgenomen dat de burgemeester zich bedient van de politie in de handhaving van de openbare orde en in de hulpverlening. De politie beschikt over geweldsmiddelen om zo nodig af te dwingen dat men zich aan de regels houdt. De politie is daarmee een belangrijk – zo niet het belangrijkste – instrument om de daadwerkelijke handhaving van de openbare orde te vervullen.

Indien de politie in een gemeente optreedt ter handhaving van de openbare orde en ter uitvoering van de hulpverleningstaak, dan staat zij onder gezag van de burgemeester (art. 11 Politiewet 2012). Dit artikel moet bezien worden in combinatie met art. 172 van de Gemeentewet waar vastgelegd is dat de burgemeester belast is met de handhaving van de openbare orde in zijn gemeente en dat hij zich daarbij bedient van de onder zijn gezag staande politie.

De wettelijke bepaling dat de burgemeester zich bedient van de politie in de handhaving van de openbare orde, betekent derhalve niet anders dan dat in onderhavig geval burgemeester Ahmed Aboutaleb, uiteindelijk bij volharding van standpunten, de complete Rotterdamse gemeenteraad in het gevang moet werpen onder de aanklacht van ‘hoogverraad’. Want indien lagere overheden de wet aan hun laars lappen, rechtelijke uitspraken van hoogste rechters naast zich neer leggen? Hoe moeten we dat dan anders benoemen? En wellicht nog veel belangrijker: welke reactie mogen we van burgers verwachten indien de Rotterdamse gemeenteraad –uiteindelijk- niet achter de tralies zou worden gezet?

Immers, de politie beschikt over geweldsmiddelen om zo nodig af te dwingen dat men zich aan de regels houdt. Maar wat als die politie nu verzaakt?

Het ligt in lijn der verwachting dat gemeentelijke belastingen, parkeerboetes, en al hetgeen hiermee verder in lijn ligt, niet meer zullen worden betaald. Dat de politie de dikke middelvinger van burgers kan verwachten omdat haar machtspositie zal verdwijnen omdat de machtspositie van de gemeente ook niet langer zal worden erkend. En dit betekent: einde , om te beginnen in Rotterdam.

Al eerder schreven wij over het verval van onze democratische rechtsstaat. Over de arrogantie van de macht. Maar het gaat enkel van kwaad naar erger. We horen alleen al in de laatste weken een Katwijkse PvdA voorzitter (een advocaat) een doodsverwensing aan Geert Wilders uitspreken, we horen een D66-jongere met buitenlandse achternaam tegen de leider zeggen “Geert Wilders kom eens naar Drachten, ik schiet een kogel door je kut kop”. En nu komt daar nog eens een complete Rotterdamse gemeente bovenop die gerechtelijke uitspraken van de allerhoogste rechter naast zich neerlegt, waarmee het einde van de rechtsstaat een werkelijk feit is geworden. En dan zijn er over het gebrek aan democratie binnen de EU al bibliotheken volgeschreven.

En dit betekent: Het gevaar voor de democratie komt uit het hart van die democratie! Precies zoals bij buur Duitsland in 1933 al eerder het geval was en waarbij het totaal aan dodelijke slachtoffers uiteindelijk 72 miljoen zou bedragen.

Ik wens u nog een fijn weekeinde en een mooie democratische toekomst. Veel succes met uw ‘correcte’ politici!

Lees verder bij de Bron: nachthemel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans
5 jaren geleden

U bent als burger na 9/11 voor altijd een verdachte. Het verdwijnen van de onschuldaanname was definitief. Formeel hebt u nog wel rechten – maar praktisch vrijwel niets meer.

We spelen de hoofdrol in een science (non-)fiction film

Oepsie: Duitsland is 130.000 vluchtelingen kwijt