in , , ,

Oepsie: Duitsland is 130.000 vluchtelingen kwijt

syrische vluchtelingen hek tal abyad afp
De Duitse regering weet niet waar een deel van de vorig jaar aangekomen vluchtelingen zijn. En geen klein deeltje, maar liefst 13 procent ofwel 130.000 asielzoekers zijn vermist. Zij zijn nooit naar de centra gekomen waar ze zich moesten aanmelden. Maar niemand weet waar ze dan wel naartoe zijn.

De cijfers kwamen aan het licht na een vraag van de meest linkse Duitse partij, Die Linke. Een document van het parlement stelt dat ze van 130.000 mensen niet weten waar ze nu zijn. Ze moesten zich aanmelden bij de centra naar waar ze doorverwezen zijn, maar dat hebben ze niet gedaan. Het document stelt dat een deel van hen vermoedelijk gewoon is teruggekeerd naar hun thuisland. Anderen zijn naar andere Europese landen doorgereisd. En het kan ook zijn dat sommige zich gewoon meer dan één keer hebben geregistreerd.

De Duitse regering wil daarom de procedure veranderen. Zo zullen bij aankomst meteen hun identiteitspapieren moeten voorleggen, zodat ze zich maar één keer kunnen registreren. Vorig jaar hebben de Duitsers meer dan een miljoen asielzoekers opgevangen. Dat heeft de populariteit van bondskanselier geen deugd gedaan. Mensen nemen haar kwalijk dat ze de deuren wagenwijd heeft opengezet en daardoor massaal veel vluchtelingen naar heeft gelokt.

Terroristen

Sinds de in Parijs groeit ook de vrees dat er tussen die vluchtelingen potentiële terroristen en andere criminelen zitten. Duitsland heeft de laatste tijd een paar regels ingevoerd om de toestroom te beperken. Zo limiteren ze familiereünies, en ze deporteren ook sneller migranten die niet in aanmerking komen voor asiel. Buitenlanders die al eens veroordeeld zijn, mogen het land zeker niet in. Die laatste regel komt er sinds de massale aanrandingen en diefstallen in Keulen met Nieuwjaar.

De Duitsers mogen zich echter opnieuw opmaken voor een serieuze hoeveelheid asielzoekers. Momenteel is het door de wintermaanden wat rustiger, maar toch zouden al 120.000 migranten via de Middellandse Zee hebben bereikt – veel meer dan vorig jaar in januari en februari. Daarbij zijn 410 mensen om het leven gekomen. Vanaf eind maart dreigt de situatie opnieuw uit de hand te lopen.

Lees verder bij de Bron: Stop de bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 Rechtsstaat 2

Rotterdam heeft lak aan hoogste rechter: Rechtsstaat in eerste stukje Nederland officieel opgeheven

12658418383 c7bdf1e8fb geert wilders1

Zo, probleem opgelost: Het proces tegen Wilders uitgesteld richting verkiezingscampagne