in , ,

RTLnieuws peilt de mening alvast: Kind-vergunning aanstaande in Nederland

8263373319 c0d98a23fb kind1

Om auto te mogen rijden moet je rijles volgen en examen doen. Maar iedereen mag een kind opvoeden, zonder les te hebben gehad. Vreemd eigenlijk, vinden deskundigen.

Aanstaande ouders zouden eigenlijk een opvoedcursus moeten volgen, nog voordat de baby er is, vindt het Nederlands Jeugdinstituut. Het instituut wil dat gemeenten dit soort opvoedcursussen gaan aanbieden. Het zou helpen om latere opvoedproblemen te voorkomen.

In Amsterdam worden al opvoedcursussen aangeboden aan aanstaande ouders, betaald door de gemeente. Die cursussen zijn bedacht door Sylvia Nossent. “Als er een eerste kindje komt, dan verandert er veel in de relatie van de ouders. Er komt veel op je af. Daar kun je maar beter goed op voorbereid zijn.”

Verplichten?

Maar het gaat hier om vrijwillige cursussen en dat zal weinig helpen, denken deskundigen. Ouders die zichzelf opgeven voor zo’n cursus, vallen meestal juist niet in de probleemgroep. Kinderrechter Paul Vlaardingerbroek pleit daarom voor een verplichte opvoedcursus voor alle aanstaande ouders. “Iedereen zou zo’n cursus moeten volgen. Ouders kunnen altijd nog iets leren.”

Volgens de kinderrechter is de cursus een goed preventief middel.

Lees verder via RTL Nieuws.

 

Foto via Denkrahm cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
armoede

Een grafiekje dat exact zegt in wat voor wereld we leven

5cfd0df128ab0196e73ef20a 640 wetten1

De politiek doet niet aan feiten en dus krijgen we steeds meer onnozele wetten en regels