in

Russische ambassadeurs blijven onder mysterieuze omstandigheden om het leven komen

rdd

De Russische ambassadeur in , Mirgajas Sjirinski, is woensdag dood aangetroffen in het zwembad van zijn woning in Khartoem.

De zei dat hij is verdronken. Hoe dat kon gebeuren is onduidelijk. Wel was bekend dat Sjirinski kampte met een hoge bloeddruk.

De Soedanese minister van Buitenlandse Zaken heeft gecondoleerd met het verlies en het diplomatieke werk van Sjirinski geprezen.

Zeven

In de afgelopen negen maanden zijn maar liefst zeven Russische ambassadeurs onder mysterieuze omstandigheden om het leven gekomen.

De sterfgevallen hebben geleid tot allerlei complottheorieën.

Begin dit jaar werd -ambassadeur Vitali Tsjoerkin (64) met spoed overgebracht naar het nadat hij op weg naar zijn werk ziek was geworden.

Onverklaarbaar

In eerste instantie werd gemeld dat hij was overleden aan een hartaanval, maar na een autopsie werd vastgesteld dat zijn dood nader moest worden onderzocht.

Mediabedrijf Axios merkte op dat de dood van Tsjoerkin niet alleen onverklaarbaar is, maar ook erg lijkt op de sterfgevallen van de Russische ambassadeur in India op 27 januari, de gezant van dat land in Athene op 9 januari, en een Russische diplomaat in New York op de Amerikaanse verkiezingsdag.

Dieper onderzoek

Deze drie sterfgevallen waren ook het gevolg van ‘hartaanvallen'.

Twee andere diplomaten werden in dezelfde periode vermoord: de Russische ambassadeur in , Andrei Karlov, werd op 19 december doodgeschoten en op dezelfde dag werd een andere diplomaat, Petr Polsjikov, omgebracht in zijn appartement in .

Verschillende experts hebben gepleit voor dieper onderzoek. Een vreemd toeval, of zit hier meer achter?

Lees verder bij de Bron: worldunity.me

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dit is waarom u teveel belasting betaalt No taxation without representation crop1000x500 863x483

Bij meer dan de helft van de grote Nederlandse bedrijven klopt de belastingaangifte niet

Gardasil needle

Vaccinmakers betrapt op verhullen risico’s HPV-vaccins. Deze nieuwe studie laat zien hoe ver ze gaan